Депутатите ще работят и в неделя

  • 15 декември 2023 19:11

  • 857
  • 4
Депутатите ще работят и в неделя
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Важното е България да има приет бюджет до края на годината за разлика от миналата година и от по-миналата година. Въпреки липсата на пленарни заседания днес и вчера, Комисията по финанси свиква извънредно заседание в неделя за второ четене на държавния бюджет. За да може другата седмица на пълни обороти пленарните заседания да гласуват всички видове бюджети и закони, както и други важни решения. Това заяви Георги Клисурски, зам.-министър на финансите в „Пресечна точка“, по темата за възникналите ситуации на бойкот в парламента от опозицията и управляващите в последните дни. 

Той поясни, че определя Бюджет 2024 като „европейски“ и „бюджет на растежа и инвестициите“. "Това е един бюджет, който позволява на България да догони европейския стандарт на живот", добави Клисурски. 

Парламентът ще заседава извънредно в понеделник и вторник

По темата за „мерките за изсветляване“ на ведомството зам.-министърът каза, че почти всички мерки са отпаднали при гласуването в пленарна зала. „А същевременно ДДС-то на ресторантьорите се запази ниско – на 9 процента. Обаче остана една мярка, която се запази – клиент да няма задължение да заплати, докато не получи касова бележка. Не само в ресторантите, а във всички сектори“, подчерта Клисурски.

Зам.-министърът коментира че това, че има шанс Нидерландия да вдигне ветото за влизането ни в Шенген, е добра новина. "Следващата седмица ще бъде решаваща. Може да се окаже, че ще празнуваме Коледа и Нова година със знанието, че може да се присъединим към Шенген. Надявам се, това да е така. Но ключовото условие е холандският парламент да реши да вдигне ветото върху България и разбира се, преговорите с Австрия да завършват успешно", каза той. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
857 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Niki2

2023.12.16 | 04:59

4
Сега са се забързали...

2023.12.15 | 20:34

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Кръстю

2023.12.15 | 20:30

2
И каква файда? Никаква!

2023.12.15 | 20:19

1
.утки гадни, мазни!

Добави коментар

Водещи новини