Apple Music обяви топ песните на 2022 г.

  • 01 декември 2022 10:35

  • 493
  • 1
Apple Music обяви топ песните на 2022 г.
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Apple Music обяви топ песните на 2022 г. Хитът на Кид Ларой и Джъстин Бийбър „Stay“ оглавява световната класация на стрийминг платформата.

Песента „Stay“ остава на върха на Billboard Hot 100 седем седмици през лятото и е номер 1 в глобалната класация на Apple Music. Парчето остана на върха цели 51 последователни дни. „Cold Heart“ на Елтън Джон и Дуа Липа беше номер 1 в класацията Shazam. Песента „We Don't Talk About Bruno“ от мюзикъла „Енканто“ („Encanto“) е с най-четения текст за 2022 г.

Google представи новата си музикална услуга Google Music

На глобалния връх са още  „As It Was'“ на Хари Стайлс, „Wait For U“ на Фючър, Дрейк и Темс, „Super Gremlin“ на Кодак Блек, „Easy on Me“ на Адел, „Heat Waves“ на Glass Animals. Хип-хопът продължава да е водещият жанр на световните Топ 100 с цели 32 песни. На второ място е поп музиката с 23 песни. Ар ен Би и соулът са на трето място с 11 песни.

Данните показват и нарастващо присъствие на неанглоезичната музика. Африканските песни се изкачват в класацията Shazam, както и в глобалните 100 песни на деня. Японските песни отбелязват възход в класацията за най-четени текстове. „Това, което преди определяхме като нишов жанр, вече е част от мейнстрийма. За нас това е вълнуващо развитие на платформата“, каза Рейчъл Нюман, ръководител на редакторския отдел в Apple Music, пише каналът Vbox7.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
493 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.01 | 20:25

1
АБСТРАХИЙРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ„ ЗА ДА НИЕ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС НИ ПОСЕТЕТЕ ПЕЧЕЛИ РЕАЛНИ ПАРИ ОНЛАЙН! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини