Google представи новата си музикална услуга Google Music

  • 17 ноември 2011 16:02

  • 1577
  • 0
Google представи новата си музикална услуга Google Music
©

Американският технологичен гигант Google представи новата си музикална услуга късно снощи.  

Google Music ще представлява виртуален магазин за музика, също както iTunes на основния им конкурент Apple.

В момента на премиерата си музикалният каталог на Google включва продуктите на три големи звукозаписни компании – Sony Music Entertainment, Universal Music и EMI. Към тях се очаква да бъдат добавени и десетки хиляди песни на независими музиканти, които ще могат да продават музиката си през услугата на Google. За момента обаче тя е достъпна единствено на територията на САЩ.

Освен това Google Music ще включва и възможност за "виртуално чекмедже", в което потребителите ще могат безплатно да съхраняват до 20 хил. песни (около 300 гигабайта музика със средно качество на звука). Вече качени в "облака", те ще могат да бъдат слушани на всякакви устройства, било то мобилни или настолни, пише "Дневник".

От музикалната си библиотека потребителите ще могат по всяко време да свалят песни по свой избор, за да могат да ги слушат на предпочитаните си устройства и без да имат достъп до интернет.

Не е изненада и социалният елемент, който Google въвеждат – всяка песен и плейлиста ще може да бъде споделяна в мрежата Google+ директно от музикалния каталог. Приятелите ви в социалната мрежа пък ще могат да слушат музиката, която споделяте, напълно безплатно.

С Google Music, макар и да не предлага особени иновации в сферата, компанията продължава да обединява всичките си услуги под един виртуален "покрив".

Последвайте канала на

Весела Найденова
1577 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини