Силви Вартан ще води БГ музиканти на световно турне

  • 19 октомври 2011 07:42

  • 822
  • 0
Силви Вартан ще води БГ музиканти на световно турне
© Интернет

Примата на френската естрада с български корени Силви Вартан планира да направи световно турне през лятото на 2012 година.

В него ще има солидно присъствие на родни изпълнители, научи „Монитор”. Визитата на Силви Вартан у нас е по инициатива на компанията Chouchkov Brothers, зад която стоят създателите на хитовата лента TILT Виктор и Борис Чучкови.

Освен Симфоничния оркестър на БНР и композитора Дани МилевДани Милев Дани Милев български композитор, роден в София. Само на 10-годишна възраст композира първата си ще има поне 7 наши певици, които ще са част от всеки концерт на Силви. Първоначалната идея била родните творци да откриват и закриват изявите на Вартан. След това обаче тя е решила,че беквокалите ще бъдат на сцената през цялото време.

За вероятни градове и дати на турнето все още е рано да се говори. Сигурно е обаче, че ще обиколят цяла Америка, Азия, та чак до Нова Зеландия.Музикантите, които вече са записали няколко песни със Силви, буквално са влюбени в нея. „Тя е една изключително класна жена. Като влезе в студиото, има невероятно присъствие.

Страхотен професионалист е. Никакво кокетничене, нито надуване. Жена, от която строи топлина в отношенията й към всеки човек. Опитва се да говори с нас на български, но малко се затруднява”, довериха хора, участвали в записите.Между 8 и 12 ноември екипът на Силви плюс още 2 беквокалистки ще дойдат отново в България.

Тогава ще има около 10 репетиции, които ще наподобяват максимално бъдещия концерт в парижката зала „Плейел”. Там ще бъде спектакълът по случай 50-годишнината от първата музикална изява на Силви Вартан.Запознати с техническите въпроси довериха, че целият звук за шоуто в Париж се записва и програмира у нас. В момента се търси зала, която да е едно към едно с парижката по всички показатели с легендарната „Плейел”.

Последвайте канала на

822 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини