Мис Пенсилвания се отказва от титлата си

  • 07 юни 2012 19:21

  • 2440
  • 0
Мис Пенсилвания се отказва от титлата си
©

Организаторите на конкурса Мис САЩ поставиха в сряда, 6 юни, под въпрос надеждността на участничката с титла Мис Пенсилвания, след като през седмица тя подаде молба да се раздели с короната си, тъй като смята, че състезанието не е честно, писа "Ройтерс". 

Шийна Монин представлява Пенсилвания на конкурса, провел се в Лас Вегас миналата неделя, но не успя да се класира сред първите 16 избранички от общо 51 участвали. В понеделник във "Фейсбук" тя публикува съобщение, в което казва, че не може повече да бъде свързана "по какъвто и да е начин с организация, която считам за измамна, с липса на морал, противоречива и в много отношения долнопробна", пише dnevnik.bg.

Нейна приятелка и също участничка в конкурса твърди, че е видяла списък с първите пет победителки дни преди официалната церемония да се проведе миналата неделя, пише още тя в отделно свое "Фейсбук" съобщение във вторник. 

Организацията "Мис Вселена" твърди, че е направила разследване по повод нейните обвинения и е открила, че те са неоснователни.

Победителката в конкурса Мис САЩ - представителката от Роуд Айлънд Оливия Кулпо, ще продължи участието си и ще представлява страната на 61-ото издание на глобалния конкурс Мис Вселена. 

Организаторите са разпратили до медиите и копие от е-мейл, който те твърдят, че е бил изпратен от Монин до регионалните организатори, в който тя казва, че се оттегля от титлата Мис Пенсилвания, в което тя споменава скорошното решение на организаторите на конкурса да допуснат транссексуална участничка в него, което по думите й, противоречи на нейния морал. 

"Днес тя променя историята си, като публично отправя фалшиви обвинения, че конкурсът е бил нагласен", се казва в официално изявление на организацията, притежавана от бизнесмена Доналд Тръмп. 

В сряда Тръмп определи твърденията на Монин като смехотворни и предположи, че тя просто е нещастна от загубата си. "Ще заведем дело срещу това момиче", заяви той пред NBC и допълни, че "това е момиче, което е стигнало до едно ниво, не е било избрано сред първите 15 и сега е ядосана на конкурсната система". 

Говорител на организацията все пак заяви, че относно завеждането на дело, те ще изчакат, за да видят как ще се развият събитията. Монин не е била открита за коментар от "Ройтерс".

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2440 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини