Не измивайте тези храни преди готвене

  • 28 май 2019 17:03

  • 11470
  • 2
Не измивайте тези храни преди готвене
© Pixabay (архив)

Ако мислите, че като измиете дадени продукти с вода, ще се отървете от бактериите, жестоко се лъжете.

Има продукти, които трябва да се сготвят директно. Foodpanda ще ви запознае с тях и с причините.

Червено месо - Когато измивате червените меса, вие добавяте влага и по време на готвене, това ще засегне вкуса. Попивайте месото с хартиена кърпа или салфетка. Ако планирате мариноване на месото, винаги го правете в хладилник. Същото важи и за пилешкото месо.

Гъби - Както при месото, така и при гъбите вкусът и консистенцията се променят. Просто почистете повърхността като я обелите или изчеткате с влажна четка. Гъбите са изключително абсорбиращи, затова ги предпазвайте от излишна влага. При готвене, всички бактерии ще изчезнат.

Яйца - Масова практика е да се измиват яйцата преди консумация. Ако са домашни, това е задължително. Но, ако са от магазина, те предварително са измити, преди да бъдат пуснати в търговската мрежа. Освен това се намазват с минерално масло, което да защити яйцето.

Тестени изделия - пастата не може да ви разболее, освен ако не прекалявате с нея. Много хора изплакват макароните си след готвене, което е голяма грешка, ако искате да имате най-доброто ястие. Изплакването на макароните служи само за изплакване на нишестето от него, което затруднява придържането на сосовете.

Зърна като ориз или киноа, обаче, трябва винаги да се мият с вода преди да започнете да ги приготвяте, за да получите правилния вкус и консистенция.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
11470 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ай пак глупоретини

2019.05.28 | 17:43

1

Тези "мъдрости" за бавноразвиващи се олигофрени ли са?

asd

2019.05.28 | 23:19

2

пилешкото не се мие също

Добави коментар

Водещи новини