Започна обиколката „Витоша 100”

  • 23 юни 2018 08:55

  • 1129
  • 0
Започна обиколката „Витоша 100”
© Булфото

Има едни хора, които не се плашат нито от дъжд, нито от студ. И буря дори не може да ги откаже от предизвикателството, което са поели – а то е „Витоша 100” – обиколката на планината, която – както сочи името , е почти 100-километрова.

Александър Минчев и Станислав Грабчев изминават трасето за малко над 4 часа. Те участват в състезанието вече пет години.

„За мен е удоволствие да тествам резултата от правилните тренировки, правилното хранене, прогреса година след година и състезанието с хиляди участници”, казва Александър пред БТВ. Посочва, че ежедневните тренировки са силно препоръчителни, като важно е да има както дълги, така и интензивни карания.

„Стартът е в 6 ч. и за да се подготвиш добре, трябва да станеш поне два часа по-рано, което означава 3:30 – 4 ч.”, допълва Станислав.

Важна за успеха е и почивката – и двамата препоръчват поне 9 часа сън. Много важно е и храненето. Александър и Станислав са избрали да консумират само храни, които не са от животински произход.

„Основният съвет е: наспете се добре, въпреки че е доста трудно, тъй като адреналинът е голям преди стартирането. Пригответе си нещата на диван, на маса, за да си ги слагате веднага в раници и всичко да е подредено”, съветва участниците Станислав.

„Ако човек има техника, с колело може да мине много трудни пътеки, с много камъни, дървета, препятствия и какво ли не”, окуражава Александър.

Мая Йорданова
1129 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини