Ръст на травмите при велосипедисти през летните месеци (видео)

  • 27 юли 2017 10:25

  • 8611
  • 3
Ръст на травмите при велосипедисти през летните месеци (видео)
© novini.bg

Доц. д-р Неделчо Цачев, началник на Катедра по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА, разкри пред novini.bg, че в последните години травмите през летните месеци бележат сериозен ръст.

„Освен тежките катастрофи, мотористите вече всяко лято са при нас. Това лято прави впечатление, че масово с травми са велосипедистите“, обясни доц. д-р Неделчо Цачев. Едните велосипедисти са по-млади момчета, които активно се занимават с планинско колоездене и получават тежки травми при спусканията си с висока скорост. „Разбира се, планинските велосипедисти са много добре екипирани, но винаги има последствия при спускане с 50 км/ч.“, информира той.

Другият тип колоездачи - градските, си позволяват много неща и не винаги шофьорите могат да отреагират и да ги пазят. В градски условия те нямат такива екипировки, обясни специалистът. Доц. д-р Неделчо Цачев напомни, че велосипедистите днес наистина са много, а от там и инцидентите.

„Моят съвет е колоездачите да се пазят повече и да внимават“, каза шефът на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА.

Снимка: БулфотоДоц. д-р Неделчо Цачев разказа, че днес въпреки тежките травми, които получават мотористите и велосипедистите, те не се отказват. Въпреки операциите, на които са подложени, днес при наличието на съвременните технологии, те се възстановяват сравнително бързо, обясни ни той.

Шефът на Катедрата по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия във ВМА е категоричен, че не може да се каже, че мотористите са донори. Той дори сподели, че не знае от къде е дошло това твърдение.

 

Снимка: Булфото

Вижте съветите на доц. д-р Неделчо Цачев към всички мотористи и велосипедисти!

 По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева

Novini.bg
8611 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пациент

2017.10.11 | 17:58

3
Пичове,трошете се на воля. Доцент Цачев е най-големия, каквото и да си причините ви сглабя и за нула време сте пак на мотора/колелото. Господ!
някой

2017.07.27 | 19:37

2
А за резкия спад на травмите на скиорите през летните месеци никой не говори нали? Мафия! Корупция!

2017.07.27 | 16:21

1
Ако искате да има ръст на вело-травмите през зимните месеци, а?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини