Кафето става по-сладко, ако го приготвяме на стайна температура

  • 29 декември 2017 07:30

  • 3114
  • 0
Кафето става по-сладко, ако го приготвяме на стайна температура
© Pixabay

Специалисти от университета "Томас Джеферсън" в град Филаделфия, щата Пенсилвания, уверяват, че когато кафето се приготвя на стайна температура по дългия, тъй-наречен студен способ, то става по-малко кисело и по-сладко при консумация, съобщава изданието "Сайънтифик рипорт".

Учените сравнили вкуса на напитката при различните начини на приготвяне. Когато смлените зърна се подложат на топлинно въздействие, получената течност киселее. А когато кафето се накисне при стайна температура и се държи да се разтвори в продължение на едно денонощие, тогава е налице студеният способ. Получава се силен и много ароматен концентрат, който може да се консумира при разреждане с вода едно към едно. Може да се прибави по желание, мляко,сметана, лед и т.н.

Така приготвеното кафе е и по-сладко на вкус. Неговата концентрация не се влияе от това колко едро е било смляно кафето. При този способ се получава по-висока концентрация на кофеин и на хлорогенова киселина.

Последвайте канала на

БТА
3114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини