4 зеленчука, които са по-полезни варени

  • 23 февруари 2016 13:02

  • 3475
  • 0
4 зеленчука, които са по-полезни варени
© GettyImages

Има зеленчуци, които е препоръчително да сварим, за да са ни най-полезни.

Познавате ли ги?

Моркови

Те са един от основните източници на бета-каторен, който човешкото тяло преобразува във витамин А. Топлинната обработка на моркова повишава нивото на „достъпния” бета-каротен. От един суров морков можете да извлече едва 5 % от съдържащия се в него каротен. След непродължително варене количеството на достъпното съединение се повишава до 60 %, а след допълнителна обработка до 90 %.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
3475 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини