Вижте какво ще се случи с тялото ви, ако ядете авокадо всеки ден

  • 24 ноември 2015 12:15

  • 4200
  • 0
Вижте какво ще се случи с тялото ви, ако ядете авокадо всеки ден
©

Вероятно сте чували, че през последните години авокадото е определяно като здравословна супер храна. Ползите от него наистина са много.

Вижте поне четири причини да добавяте по малко авокадо към менюто си всеки ден.

Ще намалите риска от сърдечно-съдови заболявания

Сърдечно-съдовите заболявания са едни от най-честите причини за смърт в света. Само заради този факт си заслужава да защитите сърцето си, като избирате внимателно храната в менюто. Доказано е, че авокадото има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система по много начини благодарение на ниското си съдържание на наситени мазнини и високо количество ненаситени. Консумацията на авокадо помага за намаляване на „лошия“ холестерол, поддържа нивата на „добрия“ и подобрява инсулиновата чувствителност.

По-лесно ще поддържате теглото си

Приемането на мазнини топи мазнини. Кой би могъл да предположи? Авокадото може да ви помогне да стопите излишните килограми и да поддържате здравословен индекс на телесна маса, като създава чувството на ситост. Според последните проучвания добавянето на авокадо към храната, която консумираме, помага за удължаване чувството на ситост и намалява желанието за преяждане.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
4200 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини