Вход свободен и специална програма за 6 май в НВИМ

  • 02 май 2024 15:37

  • 483
  • 1
Вход свободен и специална програма за 6 май в НВИМ
© НВИМ

По традиция Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи 6 май с вход свободен от 10.00 до 17.00 ч. за постоянната си хронологична и външна експозиция.

Свободен ще е достъпът и до временните изложби „Армията във време на промени“, „Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София“ и до най-новата – „Българската армия – 20 години част от НАТО“, посветена на 20-тата годишнина от членството на Република България в НАТО.  

Специалната програма за Деня на храбростта и Празник на Българската армия ще бъде открита в 11.30 часа с концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски. Атракциите с военен характер ще продължат в 12.30 часа с дегустация на емблематичната боб чорба, подготвена от военен готвач. Благодарение на Командването за логистична поддръжка посетителите на НВИМ ще имат възможността да видят отблизо съвременна полева кухня на Българската армия и да се докоснат до ежедневния войнишки бит. 

На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и празник на Българската армия

Само на 6 май в атракцията „Експонатите оживяват“, която ще се реализира единствено при подходящи метеорологични условия, посетителите ще имат възможността да влязат в кабините за управление на едни от най-знаковите експонати във външната експозиция – вертолети Ми-2, Ми-8 и ракетния комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“.

С Ден на отворени врати 6 май ще бъде отбелязан и във филиалите на НВИМ – Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и Музея на авиацията в Крумово, съобщиха от пресцентъра на НВИМ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
483 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:45

1
❤️ Г­о­­р­е­­щ­и­ ­м­о­­м­­и­­ч­­­е­т­­а­ ­­­в­­и­­­ ­о­­ч­­­а­­к­­­в­а­­т ­­­-­ X­­­1­­8­.­­F­­U­­N

Добави коментар

Водещи новини