Седмица на Левски в НВИМ

  • 15 февруари 2021 08:48

  • 201
  • 1
Седмица на Левски в НВИМ
©

От 15 до 19 февруари Националният военноисторически музей (НВИМ) организира онлайн игра за своята публика.

Във всеки от 5-те дни във Фейсбук профила на Музея ще бъде публикуван въпрос с няколко възможни отговора, свързан с живота и делото на Апостола на свободата.

От 9 до 17 часа любознателните могат да дават своите отговори, след което всеки ден на лотариен принцип ще бъдат избрани 5-ма от позналите верния отговор участници. Те ще получат едногодишен безплатен семеен достъп до експозициите на Националния военноисторически музей и неговите филиали – Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово.

Целта на играта е в седмицата, когато отбелязваме 148-ата годишнина от гибелта на Левски, да си припомним негово дело и да почетем завета му.

С обявяването на верните отговори екипът на Музея ще публикува и допълнителна информация, с която да обогати знанията ни за Апостола. На самия 19 февруари всеки посетител с помощта на музеен експерт ще има възможността да се запознае отблизо и да научи историята на малкото запазени вещи на Васил Левски в Националния военноисторически музей – косите, съхранени от майка му, кръстчето на Апостола, подарено от чичо му, тасчето за вода и личния му револвер, система „Гасер“, М 1870. Припомняме, че достъпът до експозицията на НВИМ се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Разрешени са индивидуални и семейни посещения, с максимален брой до 4 човека. Временно са отменени груповите посещения, провеждането на групови беседи и образователни програми.

Последвайте канала на

Novini.bg
201 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Katea20

2021.04.10 | 03:59

1
­­­В­и­­ж­­т­е­ ­­м­­­о­­­я­т­а­­­ ­т­­и­й­н­­­ ­­п­у­­­т­­­к­а­­ ­­­-­­­ ­­W­W­­W­­­.­­B­­G­­­1­7­­­.­C­­­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини