"Седмица на Левски" с НВИМ

  • 17 февруари 2022 14:33

  • 281
  • 2
"Седмица на Левски" с НВИМ
© НВИМ
Слушай новината Слушай новината

На 18 и 19 февруари (петък и събота) всеки посетител на Националния военноисторически музей (НВИМ) с помощта на музеен експерт ще има възможността да се запознае отблизо и да научи историята на малкото запазени вещи на Васил Левски – косите, съхранени от майка му, кръстчето на Апостола, подарено от вуйчо му, тасчето за вода и личния му револвер, които се съхраняват в НВИМ.

Гостите на музея ще могат да си припомнят и най-ценното наследство на Апостола – словото, пресъздало идеала му за свобода. Думите на Левски, записани в неговите писма и личното му тефтерче, ще бъдат визуализирани чрез светлинна инсталация в залата, където се намират вещите му. 

В Ловеч откриха изложба, посветена на Левски

В дните от 14 до 19 февруари НВИМ организира онлайн игра за своята публика. Нейната цел е в седмицата, когато отбелязваме 149-ата годишнина от гибелта на Левски, да почетем завета му, да си припомним делото му и да научим още факти за неговия живот. Във всеки от 6-те дни във Фейсбук профила на Музея се публикува въпрос с няколко възможни отговора, свързан с не толкова познати факти от живота на Апостола на свободата. 

МВнР: Бюстът на Васил Левски в Буенос Айрес е реставриран и поставен на мястото си 

Всеки ден в 16 часа на лотариен принцип се избира един участник, познал верния отговор, който получава едногодишен безплатен семеен достъп до експозициите на Националния военноисторически музей и неговите филиали – Парк-музей „Владислав Варненчик“ и Военноморския музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово. С обявяването на верните отговори екипът на Музея публикува и допълнителна информация, с която да обогати знанията ни за Апостола, съобщиха от пресцентъра на НВИМ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
281 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ОСМАН БЕГ

2022.02.17 | 17:11

2
ПЛАЩАЙТЕ БЕЛАРУСКОТО МАСЛО "ПРЕЗИДЕНТ" ПАКЕТИРАНО В ПОЛША ПО ПРЕЗИДЕНТСКИ ЦЕНИ :)
ОСМАН БЕГ

2022.02.17 | 17:10

1
СУЛТАНА ВИ БИЛ КРИВ?! А СЕГА ЛАПАЙТЕ СВИНСКИ ГАВНА И РОВЕТЕ ПО КОФИТЕ У ЗАПАДНА ЕВРОПА! :)

Добави коментар

Водещи новини