Писателят Юлияна Георгиева: Всеки творец е проводник на една висша енергия отгоре

  • 25 април 2024 13:40

  • 605
  • 1
Писателят Юлияна Георгиева: Всеки творец е проводник на една висша енергия отгоре
© Фейсбук

Всеки творец е проводник на една висша енергия отгоре и така наречената "муза“ е моментът, в който ние сме се настроили на тази честота и като радиоприемник успяваме да уловим вълните, за да слезе на земята нещо, което не е било тук до този момент. Това е един вид сътрудничество с висшата енергия. Това каза в интервю за "Фокус" писателят и поет Юлияна Георгиева.

"Човек ощетява света когато не изпълнява мисията си, когато не използва талантите си, когато не влага дарбите си в нищо пълноценно. Ние сме тук, за да направим това нещо и затова трябва да използваме таланта си оптимално, защото той ни е даден и ако пропуснем възможността, ще изпитваме само съжаление, че си имал потенциала и капацитета, но си го отложил във времето или пренебрегнал,“ поясни тя.

Константин Трендафилов: Трябва да спрем да обвиняваме човека до нас и да погледнем себе си

Публикува случайно в страницата си във "Фейсбук“ и получава много добри реакции за стиховете си, което я подтиква да продължава с времето да се вдъхновява и да шлифова космическите си идеи, и неусетно превръща страницата си в дигиталното пространство в една споделена емоция "Сантименталният динозавър".

По думите ѝ все повече млади хора се обръщат към поезията в последните години. В България се активизира това общество и все повече млади хора пишат, четат, събират се да обменят опит във всякакви културни формати, свързани с изкуството. "Поезията като жанр е непреходна. Колкото и да се променя светът, чувствата ни остават – искаме да бъдем обичани, страхуваме се да не бъдем наранени, искаме да изпитаме нещо красиво и всякакви такива нормални човешки неща. За мен поезията е един универсален формат,“ поясни поетесата.    

Поетът Джон Милтън: Умът може да направи от ада рай и от рая – ад

Според Юлияна Георгиева социалните мрежи в съвременния свят спомагат и улесняват разпространението на поезията. "Никога до момента не е било толкова лесно да разпространиш нещо, което искаш да кажеш. В момента социалните мрежи могат да бъдат нещо много силно както в позитивен, така и в негативен план, и от нас зависи по какъв начин ги използваме. Ние бихме могли да постигнем много големи неща и да разпространим много хубави идеи именно чрез тях, и от нас вече зависи кое от двете ще изберем,“ подчерта тя.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
605 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СЕЛО

2024.04.26 | 18:46

1
Не е ли ПИСАТЕЛКА?ЖЕНСКИ РОД.

Добави коментар

Водещи новини