Актьорът Тоби Стивънс е записал аудиоверсията на английското издание на „Времеубежище“

  • 16 октомври 2023 12:30

  • 758
  • 1
Актьорът Тоби Стивънс е записал аудиоверсията на английското издание на „Времеубежище“
© Youtube
Слушай новината Слушай новината

Британският актьор Тоби Стивънс е записал като аудиокнига английското издание на романа „Времеубежище“ на Георги Господинов. Това съобщават издателите от „Жанет 45“.

Преди да прочете целия текст на книгата на английски език, през пролетта Тоби Стивънс е записал кратък откъс от „Времеубежище“, в превода на Анджела Родел, за сайта на международните награди „Букър“.

Британският актьор участва като Ленски във филма „Онегин“ с Ралф Файнс и Лив Тайлър. Играе в постановки на Кралския Шекспиров театър, като сред тях са „Хамлет“,  „Сън в лятна нощ“ и „Мяра за мяра“. В киното Тоби Стивънс участва във филми като Possession с Гуинет Полтроу, Die Another Day с Пиърс Броснан и др. Снима се и в телевизионни сериали за Би Би Си. 

Преводачката на „Времеубежище“ бе наградена с отличие от министъра на културата

Тоби Стивънс е един от най-търсените гласове за аудиокниги и радиосериали. Той е гласът на Филип Марлоу в драматизациите на романите на Реймънд Чандлър и гласът на Вронски в „Ана Каренина“. През 2011 г. записва за Би Би Си Библията във версията на крал Джеймс. Негова майка е звездната британска актриса Маги Смит, носителка на две награди „Оскар“, награди „Еми“ и „Тони“.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
758 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.16 | 15:21

1
Уникално лекарство, което взриви интернет: напълно безопасно е на всяка възраст и много по-добро от виагра. С негова помощ ще имате силна и дълготрайна ерекция, много сперма и повишена издръжливост, а също така лекува простатит, плешивост и помага за отслабване. Прочетете го сами-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини