Откъси от новата книга на Боб Дилън бяха публикувани в САЩ

  • 14 октомври 2022 13:39

  • 412
  • 1
Откъси от новата книга на Боб Дилън бяха публикувани в САЩ
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Първите откъси от новата книга на Боб Дилън "Философия на съвременната песен" публикува в. "Ню Йорк таймс", съобщи АФП.

Книгата ще излезе в САЩ на 8 ноември. Това е първата книга, която Дилън издава след мемоарите си "Хроники, том 1" от 2004 г. Тя сборник от над 60 есета за песни, композитори и текстописци, на които се възхищава. 

Есетата са посветени на музиката, на изкуството на писането на песни и мелодии, но всъщност са медитации и разсъждения за човешките състояния, се посочва в съобщение от издателство "Саймън енд Шустър". 

В публикуваните откъси от в. "Ню Йорк таймс" 81-годишният поет и музикант размишлява върху класики на Франк Синатра ("Strangers in the Night") и група "Ху" ("My Generation"). Дилън отдава почит на Франк Синатра и неговото "жизнено дихание, нещо, което преминава през вените, (...) онова, което е необходимо, за да останеш жив и да измамиш смъртта".

Боб Дилън започва да пише книгата си още през 2010 г. 

Уникален диск на Боб Дилън беше продаден на търг за 1,77 милиона долара

Фолкрок музикантът, който се появява за първи път на нюйоркската сцена в началото на 60-те години на миналия век, е продал повече от 125 милиона албума по целия свят и на 81 години все още изнася концерти. Настоящото му турне ще продължи до 2024 г.

През 2020 г. той издава 39-ия си студиен албум "Rough and Rowdy Ways", оценен високо от критиката.

Боб Дилън беше обвинен в сексуално насилие

Боб Дилън спечели Нобелова награда за литература през 2016 г. "за създаването на нови начини на поетично изразяване в рамките на великата традиция на американската музика", допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.14 | 16:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини