Уникален диск на Боб Дилън беше продаден на търг за 1,77 милиона долара

  • 08 юли 2022 10:53

  • 3249
  • 0
Уникален диск на Боб Дилън беше продаден на търг за 1,77 милиона долара
© Getty Images

Единственото копие на диск с песента "Blowin' In The Wind" на Боб Дилън, записан от певеца и автор на песни през 2021 г., беше продадено за 1,77 милиона долара на търг в Лондон, организиран от аукционна къща "Кристис", предаде Ройтерс. 

Сумата очаквано надхвърли предварителната оценка, която беше между 752 000 и 1,2 милиона долара. 

Дискът с първия студиен запис на фолклорната класика на Дилън от 1962 г. е записан в новия аудио формат Ionic Original. Търгът беше организиран от "Кристис" два дни преди 60-годишнината от записването на оригиналното парче. 

Според продуцента Джоузеф Хенри, известен като Ти Боун  Бърнет III, дисковете в новия формат улавят звука с по-добро качество, отколкото на цифров носител, CD или винил. Те са първият пробив в аналоговото възпроизвеждане на звук от над 70 години.

Съхраняван в изработена по поръчка специална кутия-чекмедже от орех и бял дъб, дискът е с гравирани подписи на носителя на "Грами" и Нобелова награда, музиканта и продуцента Ти Боун Бърнет III и мастеринг инженера Джеф Пауъл.

Боб Дилън беше обвинен в сексуално насилие

Говори се, че Боб Дилън е написал песента само за 10 минути в кафене в Гринуич Вилидж, Ню Йорк. Парчето е включено в албума "The Freewheelin" на Дилън от 1963 г., допълва БТА. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
3249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини