Асеновград се включва в "Европейска нощ на музеите"

  • 02 юли 2021 16:13

  • 1037
  • 0
Асеновград се включва в "Европейска нощ на музеите"
© Община Асеновград

Исторически музей - Асеновград и тази година се включва в инициативата на Френският институт в Бългaрия и Министерство на културата "Европейска нощ на музеите". Повече от година провеждането на събитието бе ограничено заради COVID кризата. Изправен пред тази ситуация, Исторически музей - Асеновград, разработи проект, финансиран от Министерство на културата, който е предназначен както за хора с увреждания, така и за обновяване на културния модел на институцията. Това съобщават от пресцентъра на общината.

"Европейска нощ на музеите" в града ще се състои тази събота вечерта (3-ти срещу 4-ти юли). Събитието ще започне още през деня и ще е разделено на две части. От 10:00 ч. сутринта до 16:00 ч. следобед за посещения ще е отворена централната сграда на Исторически музей - Асеновград. Посетителите ще се допускат при спазване на противоепидемичните мерки. А от 18:00 ч. и през цялата нощ трите постоянни експозиции ще могат да се разгледат изцяло дигитално. Достъпът ще бъде безплатен от всяка точка на света - чрез страницата на музейната институция във Facebook.

Започва "Ваканция в библиотеката" в Асеновград

От стартирането си през 2005 г. "Европейска нощ на музеите" привлича все по-голям брой посетители и любознателни граждани. Утре, 3-ти юли, на страницата на Исторически музей - Асеновград във Facebook ще бъдат публикувани линковете с адресите за виртуалните посещения. Събитието се организира от Министерство на културата – Франция, под патронажа на Съвета на Европа, Френската национална комисия за ЮНЕСКО и ICOM (Международен съвет на музеите).

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини