Доброволците на Асеновград се обучиха как да гасят пожари

  • 01 юли 2021 17:16

  • 143
  • 0
Доброволците на Асеновград се обучиха как да гасят пожари
© Община Асеновград

Доброволци от Доброволно формирование „Асеневци“ проведоха обучение по първоначален основен курс. Мероприятията се проведоха на територията на Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението (РСПБЗН) в града.

Формированието е съставено общо от 21 доброволци. След завършване на обучението, те вече официално могат да се включват в гасене на пожари и ликвидиране на последствията от природни бедствия. Въпреки трудностите, предизвикани от пандемичната обстановка, обучителните мероприятия преминаха успешно. Всеки един от участниците демонстрира желание и готовност за оказване на необходимото съдействие при кризисни ситуации.

Доброволците на Асеновград се обучиха как се изграждат шлангови линии. Запознаха се с оборудването на противопожарните автомобили и с техниката за гасене на пожари в горски и полски местности. Основно внимание се насочи към спазване на мерките за безопасност. Цялостното обучение премина пред непосредственото наблюдение на началника на РСПБЗН главен инспектор Величко Бришимов.

 

Борислава Борисова
143 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини