Кина, театри, галерии и музеи в област Благоевград отново отварят врати

  • 15 март 2021 18:50

  • 513
  • 0
 Кина, театри, галерии и музеи в област Благоевград отново отварят врати
© Pixabay

От днес със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Благоевград кина, театри, галерии и музеи в областта отново отварят врати. Заповедта е публикувана на официалния сайт на здравната инспекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Културните и развлекателни мероприятия в Благоевградско бяха преустановени за 14-дневен период, считано от 11 до 24 март. Решение за това беше взето на заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса през изминалата седмица. То бе част от редица мерки, предприети заради ръст на новорегистрираните случай на заразени с коронавирус и по-големия брой хоспитализирани с COVID-19 пациенти в областта.

В заповедта от днес на директора на РЗИ - Благоевград се посочва, че се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия. Изключение обаче се допуска по отношение на кина, театри, музеи, галерии, сценични прояви и концерти. Те ще посрещат любители на изкуството при 30 процента от капацитета, настаняване през седалка, спазване на физическа дистанция и задължително носене на защитни маски за лице.

Затягат мерките в Благоевград за две седмици

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
513 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини