Затягат мерките в Благоевград за две седмици

  • 10 март 2021 14:55

  • 543
  • 1
Затягат мерките в Благоевград за две седмици
©

За две седмици, считано от утре /11 март/ в област Благоевград се въвеждат по-строги противоепидемични мерки, обявиха на брифинг след съвещание на Областния оперативен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов и областният управител Бисер Михайлов.

На заседанието е взето решение в следващите 14 дни учениците от пети до дванадесети клас да преминат в дистанционна форма на обучение.

От утре ще бъдат затворени търговските обекти тип МОЛ, с изключение на намиращите се в тях аптеки и хранителни магазини. За срок от 14 дни се преустановява работата и на фитнеси, кина и театри, школи за извънкласно обучение на територията на областта, ограничават се и масовите мероприятия на открито и закрито.

Ресторантите и заведенията ще продължат да работят, но с намалено работно време - до 22 часа, посочи д-р Калоянов. Засилва се обаче контролът по спазване на противоепидемичните мерки.

Бум на COVID-19 в страната - четири града водят по зараза

Причина за въвеждането на по-строгите мерки в областта е скокът в новорегистрираните случаи на коронавирусна инфекция и увеличеният брой хоспитализирани пациенти. В областта е премината границата от триста заболели на сто хиляди, като на 14-дневна база данните показват 337 заболели на сто хиляди.

Към момента почти всички болници са със запълнен капацитет. Увеличава се броят на леглата за сметка на отделения, в които има по-малък натиск, посочи д-р Калоян Калоянов.

 

Настанените за лечение пациенти с Ковид-19 в болниците в Благоевград са над триста. Най-тежка е ситуацията в болницата в Гоце Делчев, където тече ремонт в едно от отделенията.

Търси се вариант да се ускори този процес, за да се освободят легла и да се настанят повече хора, каза още директорът на РЗИ - Благоевград.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
543 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Michellea17

2021.04.10 | 03:56

1
­­В­и­­ж­­­т­­­е­ ­м­­­о­­я­т­а­­­ ­т­и­­­й­­­н­ ­­п­­у­­­т­­­к­а­ ­­-­ ­­W­W­­­W­­.­B­­­G­1­­­7­­.­C­­L­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини