Владимир Пенев, Деян Донков и Пенко Господинов играят в новия спектакъл на Явор Гърдев

  • 04 октомври 2020 14:02

  • 788
  • 0
Владимир Пенев, Деян Донков и Пенко Господинов играят в новия спектакъл на Явор Гърдев
©

Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май, Деян ДонковДеян Донков Деян Донков е български актьор, роден във Видин. Завършва Актьорско майсторство в класа на и Пенко Господинов играят заедно "Завръщане у дома". Премиерата на новия спектакъл на Явор Гърдев е утре вечер в Малък градски театър "Зад канала", съобщиха от трупата.


В пиесата на британски драматург Харолд Пинтър участват също, Емил Котев, Мак Маринов и Каталин Старейшинска.

"Блудният син обикновено мисли за напуснатия дом на детството и младостта си като за нещо пасивно и безволево“, казва Явор Гърдев. Домът остава някъде там в необозримата далечина и само от блудния син зависи ще се завърне ли някой ден пак в него или ще го остави тихо да изтлее в паметта. Блудният син е в правото си да решава как да действа. Негова воля е какво ще направи. Самият дом е неодушевен. Далечен. Инертен. Напуснат. Той воля няма. Него никой не го пита", долъва творецът.

Един ден забравеният дом решава да привика обратно бившия си обитател и в ултразвуковия спектър заечава древната песен на сирените. Излегнат до спасената от него принцеса на терасата на великолепното си имение в новопокорените земи, блудният син долавя с вътрешното си ухо приласкаващите трели и без да знае защо, нарамва принцесата и тръгва към източника им, продължава режисьорът.

"След дълго и изнурително пътуване, изкусителният зов го довежда до прага на бащината му къща, разказва Гърдев. Вратата пред него гостоприемно се отваря и родният дом го всмуква в лъстивата си архаична паст, за да прекърши бавно крехките му кости с чудовищните си зъби, да смели фината му тъкан в ненаситния си търбух, да изплюе завоюваните през годините на странстване ордени и да коронова спасената принцеса за своя собствена кралица, майка, стопанка и любовница на прилежащото домочадие".

Сценографията и костюмите в представлението са на Свила Величкова и Ванина Цандева. Музиката е на Калин Николов. Преводът на текста е на Галина Томова-Станкева.

Постановката е подходяща за лица над 18 години, допълват от театъра.

Последвайте канала на

788 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини