"Долината на тракийските царе" ви кани на безплатно лятно кино под открито небе

  • 26 юли 2024 14:30

  • 773
  • 0
"Долината на тракийските царе" ви кани на безплатно лятно кино под открито небе
© личен архив

Археокомплекс "Долината на тракийските царе" кани на лятно кино под открито небе. Прожекциите са безплатни, а филмовата селекция включва едни от най-новите български ленти, оглавявали българската бокс офис класация.

Програмата започва утре, на 27 юли 2024 г. от 20:30 часа

с филма на казанлъшкия режисьор Георги Костов - “Пулсът на танца”. Това е първият български филм, посветен на спортните танци, който разказва за живота на хората, посветили се на магията на танца. Филм с кауза, който цели да провокира интереса към този спорт и да разкрие трудностите и предизвикателствата, пред които танцьорите се изправят, за да постигнат целите и мечтите си. Режисьор на лентата е казанлъчанинът Георги Костов, който стана популярен с филмите си “11А”, “Пистолет, куфар и три смърдящи варела” и “Опърничавите”. В “Пулсът на танца” участват Ники Илиев, Башар Рахал, Ивайло Захариев, Любомир Ковачев, Георг Киряков, Сара Драгулева, Мартина Кондаклиева, Стан Яневски.

На 3 август 2024 от 20:30 лятната кинопрограма на Археокомплекса ще продължи с “Игра на доверие”. Емоционално наситената продукция с елементи на трилър, история за силната, уверена и смела жена, която отказва да остане в ролята на жертва – защото човек няма власт над миналото, но може да избере какво да вземе от него. Идеята за филма е на Яна Маринова, която вплита в него епизоди от своя живот и личната съдба на майка си. За ролята си във филма Яна Маринова печели отличие за най-добра женска роля от филмовия фестивал Castelli Romani в Италия през ноември 2023. Освен нея в лентата ще видим Луиза Григорова-Макариев, Владимир Зомбори, София Иванова Ласкин, Александър Димов, Пламен Манасиев, Мария Каварджикова, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Яна Титова и други.

А на 10 август 2024 от 20:30 в Археокомплекс “Долината на тракийските царе” може да гледате първият пълнометражен филм, изцяло заснет със смартфон - “Чалга”. „В този филм със сигурност не става дума за чалгата като музика, а като начин на мислене. Това е филм за приятелството, за ценностната система, която позабравихме напоследък, за близостта между хората, за обичта между хората“ - споделя режисьорът Мариан Вълев. 

Всички прожекции ще се състоят на паркинга на Археокомплекс “Долината на тракийските царе”. Входът е свободен!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
773 0

Свързани новини

Водещи новини