Деян Донков подлуди Народния

  • 12 юни 2020 13:46

  • 4080
  • 1
Деян Донков подлуди Народния
© Instagram

Деян ДонковДеян Донков Деян Донков е български актьор, роден във Видин. Завършва Актьорско майсторство в класа на ще играе само с жена си -  бил толкова стресиран и  наплашен от разпространение на вируса, че няма намерение дори да си партнира с по-близки колеги. Обяснил на Мариус Донкин, че ще дели сцена единствено с Радина и не желае да репетира в нови спектакли, за да си спести излишни интимности на сцената. Шефът на първата ни сцена приел каприза на една от звездите си и така Донков ще се изявява само в „Любовникът” на Харолд Пинтър в който участва заедно с жена си.

Колегите му не са изненадани от неочакваната му реакция, защото Донков никога не е крил, че понякога е подвластен на контрастни душевни състояния. Актьорът от Видин е скачал с парашут от 3500 метра височина, н пък има фобия от земетресения. Няколко пъти дори се среща очи в очи смъртта. пише Хотарена.

Още не ходи на училище, когато влиза в моргата, където е майка му, единственият патоанатом във Видин. Пада във варницата  на съседния строеж. Баба му успява да видя ръката му в последния момент която маха на повърхността.  Донков събужда в болницата с тръбички в устата и с ужасния спомен как поглъща вар. Постепенно се изправи лице в лице със страховете си и се превръща в един от най-големите смелчаци по кейовете и пристанището на Видин. Бъдеща звезда скача от 10-12 метра без да му мигне окото.  Като тийнейджър изтръгва непозната госпожица от лапите на смъртта, когато реката обръща надуваемия дюшек на влюбена двойка.  Момичето започва да се дави, заплита се в мръсотията между шлеповете на Дунав, докато успява да се докопа до косата й.  Приятелите му хвърлят стоманено въже, което хваща с една ръка, а с другата притиска момиче до себе си.

Радина и Деян Донков си спретнаха лют скандал в магазин

Друг тежък момент в живота на Донков е когато разбира че е баща му е болен от рак. По-късно заминава за фестивал в Ню Йорк, но преди да тръгне молил баща си да не умира преди да се сбогуват, и това е последното желание на сина, което полковникът изпълнява. Донков започва да споделя страховете си с Бога и да вярва в неговата намеса, когато с молитви и светена вода от река Йордан спасяват крачето на двумесечния му син Деян-младши от ампутация заради проблеми с костта. Самите ортопеди не могат да повярват в чудото, но то е факт.

Актьорът, който взе диплома и за режисьор, оживява още и в чистилището на грешна диагноза, свързана с подозрения за рак. Всички такива приключения в някаква степен вероятно са разклатили нервите на Донков, макар че той няма нито вид, нито изяви на колебаещ се човек. А докато с Радина бяха затворени с малкия Христо вкъщи заради социалната изолация, започнаха да нижат бижута от мъниста - не само за да ги предлагат в Instagram, но и като успокоение и терапия. Сега Донков удря боксовата круша в новия им апартамент центъра на София, готви се за филм спектакъл по „Камбаната” на нашумелия и много награждаван роман на Недялко Славов.

Радина Кърджилова: Няма по-хубаво нещо от детето

Последвайте канала на

Novini.bg
4080 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.12 | 15:40

1
Какви актьори само, велики театрали!

Добави коментар

Водещи новини