Представиха световното наследство на ЮНЕСКО в Североизточна България

  • 24 март 2017 15:13

  • 1744
  • 0
Представиха световното наследство на ЮНЕСКО в Североизточна България
© Getty Images (Архив)

Днес в Лекционната зала на Регионален исторически музей – Шумен се проведе конференцията с международно участие „Световното наследство на ЮНЕСКО. Средновековни обекти в Североизточна България”.

На форума присъстваха експерти от различни области. Ще бъдат представени културно-исторически забележителности под егидата на организацията, както и анализи, касаещи маркетинговия им подход, тяхното място в националния туризъм, ролята на организацията за културно сътрудничество между страните в Европа, общи положения на Конвенцията за опазване на световното културно и природно наследство.

Отново днес, в 11.30 часа пред ученици от СУ „Сава Доброплодни” беше поставена и образователна програма, свързана с общата тема за обектите на ЮНЕСКО в Североизточна България, предаде Дарик.

И трите дейности се реализират след одобрено конкурсно предложение към Центъра за културно наследство на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура и са в партньорство с Регионален исторически музей – Русе и Исторически музей – Исперих.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1744 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини