Елиф Шафак издава детска книга

  • 15 март 2016 14:02

  • 1505
  • 0
Елиф Шафак издава детска книга
© Булфото

Турската писателка Елиф Шафак издава първата си книга за деца. "Сакъз Сардуня" ще бъде в хартиен и електронен формат на пазара у нас от първия ден на пролетта - 21 март, съобщиха издателите от "Егмонт".

Добре позната на българските читатели с романите "Любов", "Чест" и "Майстора на куполи", този път "разказвачката на истории" е създала изпълнена с приключения цветна приказка, която да развълнува детското въображение.

Сакъз Сардуня е умно и любопитно момиче, изпълнено с невероятни идеи. Тя обаче има един проблем - мрази твърде необичайното си име, заради което редовно я тормозят в училище. Защо не е Роза, Виолета или Маргарита? Вместо това родителите й са я кръстили на мушкатото. Тя е единствено дете и книгите са най-добрите й приятели. Винаги, когато се чувства разстроена, търси утеха в приказките. И така един ден открива в училищната библиотека магически глобус, който ще промени живота й.

Елиф Шафак е една от най-четените турски писателки. Творбите й са преведени на повече от 40 езика, а нейни политически коментари са публикувани в престижни издания като "Ню Йорк Таймс", "Файненшъл таймс", "Гардиън", "Индипендънт", "Нюзуик" и списание "Тайм". Пише на турски и на английски, живяла е на Запад и на Изток и определя себе си като номад, космополит, любител на суфизма, пацифист, жена и майка.

Последвайте канала на

1505 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини