"Вечер на българския и румънския театър" ще се състои в Русе

  • 03 април 2015 15:38

  • 1108
  • 0
"Вечер на българския и румънския театър" ще се състои в Русе
©

"Вечер на българския и румънския театър" ще се състои на 7 април в Русе. Зрителите ще могат да видят два спектакъла в рамките на българо-румънския театрален проект "Дунавски мостове", осъществен между театър "Тудор Виану" в Гюргево и русенския театър "Сава Огнянов", съобщи директорът на културната институция в Русе Орлин Дяков, цитира БТА.

Първият спектакъл е "46 крачки". Той е на театъра в Гюргево с автор Орлин Дяков. Втората постановка - "Имате ли мъртвец за продан?" е на директора на театър "Тудор Виану" Мирча Йонеску. В него участват актьори от русенския театър. Йонеску определя пиесата си като "черна и на места политическа комедия", в която се осмиват съвременните нрави в обществото ни, в което всичко може да бъде продадено - дори и един мъртвец.

Постановката и музикалното оформление е на румънския режисьор Кристиан Йоан, сценографията е на Цанко Цанев, а костюмите - на Виолета Радкова. Дяков обясни, че двата спектакъла ще се играят и в Гюргево на 7 май. Проектът "Дунавски мостове" се осъществява с подкрепата на общинската фондация "Русе - град на свободния дух".

Последвайте канала на

1108 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини