Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината"

  • 10 май 2024 11:11

  • 1717
  • 10
Президентът Радев връчи наградите "Учител на годината"
© Novini.bg

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на участва в тържественото връчване на наградите на 27-ия Национален конкурс „Учител на годината“.

Конкурсът е организиран от Синдиката на българските учители.

„Благодаря за поканата и възможността да съм част от това тържествено събитие. За мен е чест да бъда сред вас – нашите учители, хората, от които започва България. Водещите теми днес в големия обществен и политически дебат са ценностите, националните цели и идеали, гарантирането на националния суверенитет, просперитета на нацията, благосъстоянието на всеки гражданин. Години наред търсим ключа към тези важни теми, но рядко стигаме до същността, началото“, заявиа президентът.

„Можем ли да говорим за национално единение, ако няма какво да обединява нашите деца от ранна възраст, от ученическия чин? Дали имаме високо подготвени учители и компетентни педагози?“, запита той.

Радев се обърна към по-възрастните учители: „Въпреки тежките времена в по-далечното минало на унизително плащане и сриване на престижа на професията, вие не абдикирахте от вашата мисия.“

„Към младите учители – поздравления за важния избор, който сет направили. Бъдете горди, че сте в челните редици на изграждането на модерна европейска държава“, допълни още той.

Наши математици спечелиха 8 медала на олимпиада във Варна

Президентът връчи наградите на спечелилите конкурса в направление „Природо-математическо“ Антоанета Димитрова, Милена Коцева и Петя Желева.

Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева заяви: „Изключително съм доволна и щастлива, че 27 години, в присъствието на толкова много значими личности, министри, минали през МОН от 90-та година до днешна дата, в присъствието на толкова много научни преподаватели от университетите и в присъствието на най-добрите учители в България, днес отново ще покажем на обществото българският учител, какви учители и ученици има в страната, как пазим културата, обичаи и памет. Без българския учител дали може да се развива едно общество? Развитието на страната е минало през просвещението и просветителите.“

Прочетен бе и поздравителен адрес от служебния министър-председател Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, както и от образователния министър Галин ЦоковГалин ЦоковПрофесор д-р Галин Борисов Цоков е избран на 6 юни 2023 г. за министър на образованието в кабинета на.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1717 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2024.05.25 | 06:25

10
❤️ Г­о­­­р­­е­­щ­­и­ ­­м­­о­­м­­­и­­­ч­­­е­­т­­а­­ ­в­и­ ­­о­­ч­а­­к­­в­­а­­т ­­-­­ X­1­­8­.­F­­­U­­N
Какво

2024.05.13 | 07:51

9
тъпо излъчване на лицето
ИБАНИЯ ОЛИГОФРЕН МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА

2024.05.10 | 11:42

1
Жената, заради която отвлече автобуса, не иска да го види 33-годишният Мирослав Блажев – Атилката, който на 27 януари т. г. (2009 ) -отвлече автобус с 37 пътници, двама шофьори и стюардеса, за кратко време е станал звезда в Ловешкия затвор. Пандизчиите са готови пари да броят, за да го видят. Все им е в устата. За едни е герой, за други – глупак. И първите, и вторите обаче го жалят по причина, че от каквито и мотиви да се е водил, ще има да мачка пандиз чийската кушетка. „Съжалявам за стореното. Каквото реши съдът, ще го приема. Направих спонтанно това деяние поради невъзможността да получа справедливост за бременната си приятелка Розинка, която миналата година Петър Ганев от с. Хераково удари с кола. Действах под напрежение от този инцидент. Не исках да наранявам никого в автобуса. Пишман терористът ,се посещава само от майка му Рени Димитрова. Жената, заради която беше отвлечен автобусът, е заявила, че не иска да се среща с него. Психолог и психиатри извършват специално наблюдение над Атилката. Целта е да се установи дали не страда от разстройство на личността-шизофрения. Възможно е травмата, която е получил през 1997 г., да е отключила психичните му проблеми. След нараняването преди години Атилката се оплаквал от напрежение, тревожност, емоционална лабилност и невъздържаност.
баба гицка

2024.05.10 | 13:46

8
Лапам си го сам от ЯД и злоба. ХАХАХАХАХА

2024.05.10 | 13:13

6
Радев е руски шпионин и трябва да бъде съден за държавна измяна и шпионаж в полза на Русия
Да бе

2024.05.10 | 13:45

7
Хапчетата АТИЛКЕ ПРОСТА за шизофренията. Иначе, ще духаш отново на циганите в лудницата на ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР.
Крум Усаински-Крупник- АТИЛКАТА ИБАНА

2024.05.10 | 11:44

2
Пешо спри да ибеш жена ми Розинка. Вече имам едно чааве от теб в къщи. Ако не се спреш, ще духам на циганите в лудницата на ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР, за отмъщение. ХАХАХАХАХА
Nazi SS

2024.05.10 | 13:07

5
Духам на цигани в лудницата на ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ХАХАХАХАХА
????

2024.05.10 | 12:38

3
КЪДЕ е ЮМРУКЪТ ???? КОИ са МУТРИТЕ ???? КЪДЕ е ПЪТНАТА КАРТА,ще я ВИДИМ ли ПРЕДИ "изборите" Г-н ПРЕЗИДЕНТ ???????????????????!!!
ПУКНИИ М ЪР Ш О

2024.05.10 | 13:06

4
ЮМРУКЪТ Е В АНАЛА ТИ ПОБЪРКАНА АТИЛКА ПРОСТА

Добави коментар

Водещи новини