Столична община ще продължава да подпомага театрите си

  • 18 март 2015 21:39

  • 934
  • 0
Столична община ще продължава да подпомага театрите си
©

Столична община се гордее със своите театри и ще продължи да ги подпомага по всички възможни начини. Това каза заместник-кметът по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" в Столична община д-р Тодор Чобанов, при откриване на постановката „Антигона” в театър „София”, предаде Агенция „Фокус”.

„ За поредна година на 27 март ще бъдат връчени и наградите Икар. Специално поздравявам театър „София”, че има шест номинации, а спектакъла „Антигона” има три. През последните няколко години столичните театри се гордеят с опашки от публика”, каза Тодор Чобанов. Той заяви, че предстои да бъдат ремонтирани основните сцени по Интегрирания план за градско възстановяване и развитие.

„За тази седмица нашият град ще бъде не просто българската столица, а голямата столица на градския театър. Тук ще могат да се видят всички по-значими постановки от сцените в цялата страна, които са се случили през цялата година. Общо 34 спектакъла на театри от София, Пловдив, Варна, Смолян, Габрово, частни и независими трупи, всички те ще играят на голямата сцена на Софийския театрален салон. Това събитие е много ценно за самите участници – актьори, режисьори и всички останали, които го правят възможно, защото те получават една възможност за изява, както и шанса да се срещнат с много свои колеги, и да се запознаят с тяхната работа”, допълни още той.

Последвайте канала на

934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини