"Капитан Марвел" продължава да е начело в бокс-офис класацията на САЩ

"Капитан Марвел" - първият филм от вселената на Марвел, в който супергероят е жена, за втора поредна седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка, сочат данни на фирмата "Игзибитър рилейшънс", цитирани от Ройтерс и Франс прес.

Филмът с участието на Бри Ларсън, която през 2016 г. спечели "Оскар" за най-добра актриса за ролята си в "Стая", събра 69,3 милиона долара приходи през уикенда и вече е донесъл 266,2 милиона долара от прожекции в Северна Америка през последните две седмици. Според експерта Пол Дергарабедиян от специлизираната фирма "Комскор", филмът е събрал 760,2 милиона долара в световния бокс-офис.

На второ място е анимацията "Паркът на чудесата", продуцирана от компанията "Парамаунт".

Лентата, в която персонажи са озвучени от Матю Бордерик, Дженифър Гарнър и Мила Кунис, е събрала 16 милиона долара през първия си уикенд по екраните в Северна Америка.

На трето място е романтичният филм "На пет стъпки от теб", в който се говори за любовната връзка на засегнатите от муковисцидоза тийнейджъри Стела (Хейли Лу Ричардсън) и Уил (Коул Спраус).

Филмът е донесъл 13,1 милиона долара приходи през първия си уикенд по екраните в Северна Америка.

Четвърто място заема анимацията "Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят", продуцирана от "Дриймуъркс" - 9,3 милиона долара.

Лентата е събрала 135,6 милиона долара за четири седмици в Северна Америка и 466,5 милиона долара в целия свят. На пето място е "Семейното погребение на Мадеа" на Тайлър Пери - 8 милиона долара през уикенда и 59 милиона долара за три седмици по екраните в САЩ и Канада.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Филми

още

Анкета

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Избрано от Интернет