Ето какво правят 12-те зодии, когато любовта не върви

  • 13 февруари 2024 14:00

  • 2406
  • 1
Ето какво правят 12-те зодии, когато любовта не върви
© Freepik

Овен – Спират да споделят

Когато обича, Овенът ви приема за част от себе си. Затова неминуемо ще ви разкаже какво е обядвал, как и какво са си казали с първия срещнат, с втория срещнат… Ако нещата не вървят, в живота ви ще настъпи странна тишина. Телефонът няма да звъни, за да ви разкажат за смешното видео, което са видели във фейсбук, на вечерта няма да ви опишат в подробности как е минал денят им. Първият белег за пукнатина в доверието е, че той вече не споделя. Директната конфронтация е едва след това.

Телец – Симулират блаженство

Един от похватите им за оцеляване е да се преструват, че семейният им живот е цветя и рози. Параванът на блаженството се слага не само за пред околните. За Телците външната проява на нещата е толкова важна, че са в състояние сами себе си да заблудят, че всичко е наред, стига и комшиите да вярват в това. Тоест колкото повече тръби за семейната хармония един Телец, колкото повече мили любовни снимки пуска в социалните мрежи, толкова по-нещастен е.

Близнаци – Ад под небето

Ще има ад под небето. Ще крещят, ще плачат, ще негодуват и ще се оплакват – за всичко друго, но не и за това, което всъщност ги тормози. Ще станат нетърпими към колеги и приятели, докачливи и свадливи. И цялата тази истерия, понеже са нещастни, но не осъзнават защо и не знаят какво да направят. Ще се опитат да припишат причината на всичко друго, но не и на влошените любовни отношения. Ще си затварят очите дотогава, докато не се наложи да прогледнат.

Рак – Стават заядливи и дребнави

За Раците любовта е много важно нещо, затова и при криза те реагират като участници в древногръцка трагедия. Тръгват като цветарки да плачат на рамото на всички общи приятели и да им обясняват колко колко са нещастни. Стават отвратително дребнави и заядливи, държат се скандалджийски с половинката. Ще се опитат да разчепкат отношенията си до най-малката подробност. Единственият въпрос, който всячески се опитват да избегнат, е въпросът “Защо се стигна дотук?”

Лъв – Отнасят се пренебрежително

Ще разберете, че нещата не вървят, когато започне да се държи грубо и пренебрежително. То не е, защото ви е разлюбил. Проблемът е, че Лъвът е най-брутален тъкмо когато тайно страда. Той започва вътрешно да се разпада, когато самочувствието му и увереността в себе си е накърнена. Но това разпадане е всъщност ядрен разпад. Затова забележите ли първите знаци, опитайте се да избегнете ударната вълна. И скоро след това приятелят ви Лъв ще обърне страницата.

Дева – Сдобиват се с хоби

Девите се кичат със славата на преценителни и трезвомислещи, но най-често в душите им тлее действащ вулкан. Те са чувствителни и страстни хора, които се правят на непукисти. Когато връзката им не върви, ще си предпишат единственото познато им лекарство, наречено “нямам време”, пише "Труд". Ако се вманиачат по някаква дейност – примерно започнат да тренират тенис денонощно или да колекционират етикети от минерална вода, значи в друга част от живота им нещо куца.

Везни – Стават герои на труда

Нещастни в любовта – щастливи в работата. Макар и да държат много да половинката си, Везните са големи любовчии и още по-големи работохолици. Или поне биха могли да станат второто в моменти на душевна несгода. Когато една част от живота им не е наред, те са склонни да компенсират, като наблегнат на друга. Ако забележите, че доскоро мързеливата ви половинка Везна се е посветила твърде страстно на работата си, вече знаете какво би могло да означава това.

Скорпион – Опустошителна градушка

Безмълвното страдание е мимолетно и преходно състояние за всеки Скорпион. Представителите на този знак са твърде страстни хора, за да успеят да удържат клокочещите си емоции. На първо време измъченият Скорпион ще стане нервен и избухлив. Ще прави скандали по всякакви поводи, които нямат никаква връзка с конкретния проблем. Ще се старае с всички сили да не се издаде, но едва ли би могъл да устиска по-дълго от няколко часа – максимум 24, преди градушката да се разрази.

Кои са най-контролиращите зодии?

Стрелец – Зли са като оси

Много модерната заемка от английските психолози “пасивно-агресивен” е точно като за страдащия Стрелец. Само Ракът може да има по-гадно, обидно и грубо поведение, замаскирано под привидно невинни забележки. Неприятните реплики се редуват от избухвания, които винаги са по съвсем различен повод от истинската причина. Ако започне да ви замеря с двусмислени шеги и заядливи коментари, не реагирайте безсмислено. Помислете каква би могла да е причината.

Козирог – Връзката, това съм аз

За човек, който се опитва да държи всичко под контрол, една несполучлива любов е буквално кол в сърцето. Козирогът не би се примирил, ако нещо във връзката му не върви. Той ще се опита да разбере какъв точно е проблемът, тъй като неустановените положения съвсем не са му по вкуса. Ще се постарае да изглади нещата дори да са отвъд всякакво изглаждане. За него връзката – това е той самият. Ще разберете, че страда по това, че полага свръхусилия да “оправи нещата”.

Водолей – Оказват се твърде заети

На любовната несполука Водолеят реагира по свой си начин – крои грандиозни планове. Дори ги осъществява. Заминава в чужбина, купува си трактор, основава фондация. Може да разберете, че между вас нещата не вървят, когато Водолеят стане много зает и не може да намери време да сте заедно. “Бих искал да излезем, обаче трябва да се срещна с еди-кой си/налага се да отида на фитнес/йога/курс по оригами.” А иначе той ще се държи така, сякаш е безумно и щастливо влюбен.

Риби – Свободата ги зове

Изведнъж получават неудържим порив към свободата. До този момент са били напълно доволни от всички ограничения, които идват от живота в двойка. Но сега вече им се иска да видят свят, да поемат “свеж въздух”, липсват им хората. Колкото и да се правят на влюбени, ако започнат да се оглеждат настрани и да търсят други изживявания, това е сигурен белег, че нещо не е наред. Ако е щастлива в любовта, Рибата няма да има нужда да търси нещо друго.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2406 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 10:32

1
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­­щ­­­и­ ­­м­­о­­м­­­и­ч­­е­­­т­­а­ ­в­и­­ ­­о­­ч­­­а­­к­в­­а­­­т ­­-­ X­­­1­8­.­­­F­U­N

Добави коментар

Водещи новини