Ден на баланс, чистота, хармония и справедливост

  • 30 септември 2023 05:59

  • 3292
  • 0
Ден на баланс, чистота, хармония и справедливост
© pixabay

Луната е в знак Овен до 04:19ч на 1 октомври

По време на присъствието на Луната в огнения знак Овен усещаме енергия и активност и сме по-решителни да постигнем целите си и можем да започнем нови стъпки, да бъдем по-самостоятелни и склонни към бързане в много действия. 

Изпитваме желание да приложим своите планове в действие. Удоволствието и авантюристичният дух са отличителните белези на тази тенденция и е време за промяна и подобрение. Във въздуха витаят самочувствие, оптимизъм и положителни чувства. Животът вибрира с усещане за обновяване. Хората реагират смело на предизвикателствата с чувство на смелост и жизненост.

Важно е през този период да се опитваме да контролираме нервите си и да бъдем по-търпеливи и дипломатични в отношенията си с другите, защото енергиите ни правят да сме по-агресивни от обикновено. Уязвими са очите, очните дъна, главата, горната челюст.

Лунен календар: продължава 16 лунен ден до 19:47ч 

Светъл и чист ден, ден за миротворство, в който се постига  равновесие и хармония между физическото и астралното тяло. Ден на баланс, чистота, хармония и справедливост. Във всичко трябва да се търси златната среда. Добре е да се медитира върху символите на лунния ден, които са пеперуда, гълъб. 

Ден за стремеж и полет нагоре към висините, но може да стане причина и за душевни страдания, измъчване на съвестта и чувство за вътрешна пустота, ако човек позволи да властват страстите му и се спусне в бездната на нисшите влечения. 

Човек е нужно да се освободи от всякакви излишни страсти. Ако той живее в съответствие с енергията на лунния ден, то ще се радва на живота. При условие, че успее да отхвърли от себе си всички нисши инстинкти - злоба, завист, празното любопитство, отмъстителност, ако не е твърде припрян и активен (защото денят изисква пасивност) - той ще придобие мъдрост и спокойствие, ще започне дългия път на изкачване по духовната стълбица и ще има постоянна връзка със своите ангели-хранители. 

Време за връзка с природата, разходки, пътуване. Твърде бързите движения и активност пораждат неприятности в живота. Постарайте се да сте кротки и мирни, не започвайте да изяснявате отношения с никого и се опитвайте да разберете другите хора. В никакъв случай не се дръжте предизвикателно и тогава денят ще бъде за вас много благоприятен. Не се препоръчва да се крещи и безцеремонно поведение. Не бива да се нарушава хармонията на деня, каквото и да се случва. Дори да ви обидят, добре е да се запази спокойствие.  

Ако дрехите се замърсят, дори петънце да има, това е признак за духовна нечистота. Болестите на този лунен ден имат психическа природа. Например човек, който постоянно се нервира и ядосва, страда от болести на жлъчката, а мъката и депресията могат да се отразят на стомаха. Лечението се извършва само с психотерапия и самовнушение. 

Не е подходящо за покупки, подстрижка и за сексуални отношения, дори за съпрузите. Това е ден за отдих във всякакъв смисъл.

Следва 17 лунен ден от 19:47ч на 30 септември до 20:12ч на 1 октомври

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
3292 0

Свързани новини

Водещи новини