Хороскоп за май

  • 01 май 2022 09:25

  • 12342
  • 0
Хороскоп за май
© pixabay

Овен – Скъпи Овни, май ви носи оптимизъм и фокус върху парите. Пробуждат се нови идеи и планове. Началото на месеца е много динамично, особено за тези, които планират новости. През този месец се проявявате като напористи, самоуверени и отдадени. Действате като двигател, който движи и мотивира всички около себе си. Отнема много сила и енергия, за да прокарате плана, който имате. Все още обмисляте дълбоко всяко свое действие. Няма да е лошо да използвате интуицията.

Планирайте и подгответе всичко, което е важно за вас до средата на май и тогава ще се случат конкретни събития. Втората половина на май ви носи възможност да пътувате и да правите добри промени чрез подкрепата на приятели и близки роднини.

Сега не е най-доброто време да отстоявате справедливостта и да предприемате действия срещу колегите, да се борите за целите си. Някой може да ви изглежда като приятел, но не забравяйте, че това е бизнес среда, в която всеки вижда само себе си и материалните си облаги. Някой от колегите може да ви изиграе номера. 

Енергия и жизненост няма да ви липсват, но може да се наложи да се справите с някои неразположения. Научете се да се наслаждавате на живота, като ядете здравословна храна заедно с добрата почивка.

Май е спокоен месец в сферата на любовта. Ще донесе положителна енергия. Венера ще бъде във вашия знак през това време. Само нейното присъствие анонсира добри любовни събития, вие сте по-фокусирани върху общуването, новите любови и красивите промени. Отворете сърцето си и се оставете да бъдете увлечени от сетивата, за да се насладите на тези специални моменти. Необвързаните си прекарват добре, но истинската любов ще трябва да почака.

Ще получите помощ не само от богинята на просперитета, която ще ви води по безопасни маршрути, но и от влиянието на Плутон. С подкрепата на амбициозният бог на обновяването можете да направите важни промени в различни области от живота си.

 

Телец – Скъпи Телци, Май ще бъде страхотен месец, когато можете да продължите напред. Планирането, допълнителните усилия и стратегии са всичко, което ще повиши увереността ви в бъдещето. Ще укрепите силата си, като по този начин ще докажете на себе си, че не сте по-лоши от другите.

Слънцето през май  ще прекара във вашия знак и 1 дом – дом на личността и амбициите, а необичайната динамичност на енергията на месеца дори може да ви измори малко. Въпреки че ще се насладите на вниманието, фокусирано върху вас, необходимостта да го „отработите“ може да ви доведе до лек ступор. Мнозина ще пожелаят да променят своя външен имидж – прическа, цвят на косата, гардероба. 

След 10 май Меркурий става ретрограден и ще има забавяне в делата ви, разни споразумения, договорни условия. Венера ще прекара месецът в 12-я ви дом – домът на тайните и заточението. Чувствата ви ще трябва да бъдат преосмислени - желание да останете сами и да обмислите нещата. Може да бъдете погълнати от някаква тайна страст и въобще ще предпочетете да не казвате на никого за вълненията си. Марс в 11 дом на приятелите ще ви изпълни с енергия до краен предел. Може би ще измислите някакъв съвместен творчески проект със съмишленици. 

Този месец може да се изправите пред сериозно решение! Тази ситуация може да се превърне в морална дилема за вас - необходимостта да изясните какви са вашите ценности и вярвания, преди да решите как да продължите. Чувствате ли се принудени да вървите в определена посока въз основа на страх или вина? Не позволявайте тези неща да станат мотивиращи фактори. Вместо това се опитайте да разберете, че всяко действие има реакция и подобни решения никога не са лесни. Останете верни на себе си - и няма да сбъркате.

 

Близнаци – Скъпи Близнаци, месец май не е най-лесният период в живота ви. Ще трябва да се стегнете. Решавайки проблемите си, разчитайте изцяло на себе си. По един или друг начин ще трябва да бъде преодолян трънливият път до рожденият ви ден. Опитайте се да организирате себе си и времето си рационално, без суетене и агресия. Не правете нищо необмислено, въпреки че като цяло ще бъдете изпълнени с енергиите на усърдие, рационалност и логика, което е характерно за вас.

През първата половина на май мнозина ще прекарат в необичайна за Близнаците самота и изолираност, дори най-непоправимите екстраверти ще бъдат склонни да се потопят в своите мисли и разсъждения. Противно на природата си, ще искате да стоите повече в къщи. Втората половина на месеца всичко ще започне да се подобрява и ще можете да изберете правилната стабилна траектория за действие.

Меркурий през първата половина на месеца ще бъде във вашия 1-ви дом, което ви обещава придвижване на проекти, допринасящи за вашата самореализация и самоутвърждаване. След 10 май, Меркурий става ретрограден и започва своето движение към вашия 12-ти дом, което значително ще усложни всякакви начинания - използвайте това време, за да завършите предварително започнати проекти.

Обърнете специално внимание на здравето си. Ще ви липсва жизнена енергия през първата половина на май, което може да се отрази на самочувствието ви и общото благосъстояние. Пролетта е точното време да започнете да се грижите за себе си и да реализирате своите желания и цели.

Краят на май ще бъде белязан от пробив и ентусиазъм в личното пространство. Романтиката ще витае във въздуха, самотните представители на знака ще получат реален шанс да намерят любовта. Не е изключено да започнете връзка със стари приятели, които познавате отдавна, но сега ще гледате с други очи на тях. Някои обаче ще объркват приятелските с романтичните отношения.


Рак – Скъпи Раци, очаква ви един доста интензивен и интересен месец. Разбира се, не всичко ще бъде мед и мляко. Обичайният ритъм на живот ще бъде нарушен, както предупреждава съвпада на Слънце-Уран в началото на май и много Раци ще се почувстват не на място. Освен това са вероятни непредвидени разходи, пречки в работата/бизнеса, както показва квадратурата на Слънцето - Сатурн. Обърнете повече внимание на стреса, който идва от притесненията в работата и финансите. За щастие те ще бъдат временни. Най-важното е да не губите увереност в себе си.  

Коридорът на затъмнението от края на април ще продължи до 16 май, а това ви тласка да изясните приятелския си и социален кръг и да запазите в живота си всички онези, които са в хармония с вашите ценности. Мнозина ги очакват неочаквани обрати, изненади, нова работа, нови приятели. Марс (в Риби), който през по-голямата част от месеца е във вашия девети дом, може да ви вдъхнови да следвате интуицията си с повече увереност, особено ако запалите малко огън в себе си. Опитайте се обаче да не действате импулсивно, колкото и да е изкусително. 

Дори и в натоварения си график, създайте си време и навик да бъдете с хората във вашите взаимоотношения. Бъдете готови да изключите телевизорите, телефоните и всички разсейващи фактори, за да имате физическа връзка с любимите си хора. Измислете забавни неща, които да правите заедно с партньора си. Ще дойде момент, когато вашите близки ще имат значение, така че ги направете свой основен приоритет сега.

Май е месецът да придобиете нови преживявания, да се насладите на нови емоции, пътувания, да се полутате в неизвестното и да си позволите да се „изгубите“ малко в новите преживявания, без да контролирате всичко. Това също ще бъде много положителен месец на еротично ниво и ще почувствате нуждата да възобновите връзката си или да създадете нови познанства, но този път с хора, които ви карат да се чувствате свободни и без нужда от контрол и притежание. Любовта може да бъде приключение този месец.

Лъв – Скъпи Лъвове, майският ви период няма да бъде много розов. През първата седмица трябва да избягвате проявите на конфликт, в противен случай няма да е лесно да коригирате ситуацията. Старайте се да избягвате напрежението и разправиите в работата си, действията ви да бъдат продуктивни, а не разрушителни и да се грижите повече за здравето си, защото този месец е много натоварващ и стресиращ, както психологически, така и физически.

Социалните планети (Юпитер и Сатурн) този месец ви дават възможности за растеж във вашите финанси, но в същото време изискват внимание и предпазливост в личните и професионалните ви взаимоотношения. Уран от Телец ви отблокирва професионално и ви приканва да правите ходове, които отварят нови пътища.

Можете и ще останете верни на себе си и на своята стабилна и динамична природа, като избягвате да бъдете повлияни от другите, особено в трудни моменти, когато има голям натиск. Добре информирани и трудолюбиви, имате добър вкус и не се вземате прекалено на сериозно. Понякога силният стрес може да ви попречи да вземете решения как да се занимавате с делата си, но вашите решения винаги са ефективни. Трябва да внимавате да не прекалявате с прекаления си оптимизъм, защото понякога просто губите енергията и времето си. Ако случайно срещнете неочаквани препятствия от външни фактори, които нямат нищо общо с вас, оставете нещата да се уредят тихо от само себе си. Противник сте на тайните споразумения, дребнавостта и предтекстите, всичко това няма място във вашия свят, защото знаете, че споразумението в общността се основава на идеи, които са ясни и разбираеми за всички членове.

Месецът повишава интереса ви към романтичния ви живот и ви поставя в процеса на сближаване с партньора си не само, за да почувствате топлина и еротика, но и да разберете по-добре неговите мотиви и намерения във връзката.

Дева – Скъпи Деви, скоро след навлизане в месец май ще се почувствате много по-добре. Ситуацията в работата няма да е перфектна, но ви очаква страхотен пробив и много събития, които най-накрая ще ви дадат правилната посока. Следва да концентрирате усилията си върху решаването на конкретни проблеми. Но не се опитвайте да решите всичко наведнъж. Отстранявайте препятствията едно по едно. Ще положите повече усилия, за да направите значителни промени. Що се отнася до финансите - през втората част на месеца имате по-високи разходи и тогава трябва да избягвате да инвестирате.

Вие сте по природа хора, които реагират спокойно и имат силно развита общителност и комуникативност. Благодарение на тези функции можете да преодолеете трудностите и рисковете. Вие сте топли хора, но донякъде предпазливи и много често сте изпълнени с грижа за другите. 

Притежавате огромна способност да слушате собствената си вътрешна мъдрост, което ви прави ефективен съдия и съветник. Като хора на вярата, споделяте открито своите идеи и мисли с другите. Имате власт над околните и сте рационалисти. Знайте, че сте способни да постигнете всичко, с което се захващате и че можете да бъдете успешни в много области на живота.

През първата половина на май, дори когато ситуацията изглежда привидно спокойна във връзката ви, все още има натрупано скрито напрежение и неразбиране. Очевидно вие и партньорът ви трябва да говорите открито и честно за проблемите, които ви натоварват като двойка и трябва да се признае, че има много шансове за подобрение на отношенията. Втората половина на месеца дава повече възможности за интимност, за засилване на страстта между вас и за по-нормално функциониране. 

Има потенциал за пробуждане на романтиката и страстта при свободните представители на знака, но не трябва да се изкушавате да се изгубвате във връзки без бъдеще.

Везни – Скъпи Везни, през месец май ще имате много работа. Просто трябва да сте добре организирани и да не позволявате голямо количество задължения да ви затрупват. Вие сте прекрасна смесица от променливост и постоянство, в резултат на двойните сили, които ви характеризират. Можете да очаквате, че на нова работа или в нова връзка вашето присъствие ще носи както възхищение и чар, така и страх и съмнение. Понякога оптимизмът, който ви характеризира, ще е нарушен от вълни от внезапни страхове, в резултат на които вашите близки ще усещат липсата на сигурност и комфорт, които имат с вас. 

Когато се чувствате неудобно, трябва да действате и да вземете решение без колебание. В тези критични моменти вашето въображение разцъфтява и вие откривате творчески начини за справяне с най-трудните ситуации. Дълбоката ви доброта ви прави популярни, но понякога може да ви накара да останете в неподходящи отношения и да загубите вътрешния си баланс и мир. Ще намерите щастие, когато спрете да очаквате потвърждение и любов от всички!

Възможно е през този период да давате много от себе си в емоционална или брачна връзка и да имате същите очаквания от партньора си. Но вашият човек все още е в някакъв „друг филм“ – твърде зает с приоритетите си, тича наоколо, не ви отделя достатъчно от времето си и сякаш е по-фокусиран върху работата и приятелите си. В един момент може дори да си помислите, че има друг човек и не ви обръща достатъчно внимание поради тази причина.

Въпреки че ще ви бъде доста трудно, звездите не ви съветват да провокирате спорове и конфликти, а да се опитате да се адаптирате повече към сегашните обстоятелства. Свободните Везни ще бъдат много привлекателни за ухажорите, но трябва да сте много внимателни, когато правите избор. А именно, около вас има малцина, които наистина си заслужават внимание, и много повече, които искат просто да се забавляват и да си прекарат добре и които крият много неща от вас.

Скорпион – Скъпи Скорпиони, май ще бъде активен и динамичен месец за вас. Идва време за реализиране на най-смелите планове и идеи. За да останете на повърхността през този период, бъдете активни и внимателни.

Този месец настроението ви ще варира от ярко усещане за възход и щастливи събития до пълно униние и отчаяние. Колебанията ще бъдат свързани не само с външни събития, но и с преоценка на ценностите. Старайте се да не правите прибързани заключения, има шанс да се отклоните от набелязаната цел. Опитайте се да коригирате грешките си, направени по-рано, това ще освободи време за ново излитане в живота, което можете да използвате.

Проявявате най-дълбоко уважение към околните, но от друга страна понякога имате много провокативно отношение до степен да объркате другите. Способността ви да преговаряте и да казвате „не“ на изкушението е знак за вашата сила и знак за вашата вътрешна свобода. За вас е важно да останете активни и динамични, но също толкова важно е да внимавате пламъкът на вашата чувствителност да не угасне, защото ако го направите, ще почувствате, че няма смисъл в живота. Ето защо е важно да поддържате връзка с вътрешното си аз. Когато сте добре, можете много да помагате на другите, като им давате съвети, любов и идеи.

Останете верни на идеалите си, но внимавайте да не се изгубите в утопични планове. Като се освободите от всичко, което ви засяга и като спрете да се опитвате да впечатлявате околните, ще можете да реализирате най-сладките си мечти и желания. Ентусиазмът ви не трябва да е егоистичен, а трябва да е нещо, което повишава настроението на духа, което ви сближава с хората около вас.

Пролетта ви е подготвила много приятни изненади и новини, но ще трябва да се потрудите, за да се възползвате от тях.

Стрелец – Скъпи Стрелци, това е натоварено време, с много работа. Ще се радвате да бъдете в светлината на прожекторите, знаейки, че другите имат нужда от вас. Би било добре да дозирате усилията си, защото тялото е уязвимо и умората ще си каже думата. Ако искате да се заемете с нещо ново или да направите крачка напред, значи сте попаднали на правилното място и в правилното време.

Вие сте от добрите герои, щедри и знаете как да разпознаете силните и слабите си страни. Помагате на другите да избягат от нещастието си, но тъй като вашето отношение и намерение са алтруистични, ласкателството не ви действа. Вие сте яростни борци на вашите хуманитарни убеждения и това създава уважение от околните към вашите възгледи и вашата личност. Можете да стимулирате вълнение и положителна енергия. Освен вашите конструктивни действия, вие също се наслаждавате на вашия вътрешен таен свят, на вашето мислене и въображение, което насърчава много иновативни идеи. Усещането за духовност ви дърпа в моменти, когато изпитвате самота. Това служи като основа за вашата собствена сила.

Любовта, приятелствата и семейните отношения – това ще излезе на преден план. В отношенията с любимия човек и в отношенията с децата може да се постигне консенсус след дълъг период на напрежение и недоволство. Изненади могат да възникнат по всяко време. Бъдете отворени към нуждите на вашите близки и ги оставете да живеят живота си така, както искат. 

Пригответе се за неочаквани промени в приятелствата и любовните отношения и срещи с хора, които не сте виждали от дълго време - те ще ви донесат не само радост, но и полза. Ще бъдете доволни и щастливи, че отново можете да установите контакти с тези, които са ви приятни и необходими.

Козирог – Скъпи Козирози, месец май ще бъде много благоприятен за вас и отворен за нови възможности. Основното нещо е да ги разпознаете навреме и умело да се възползвате от предстоящите шансове. Всяко дело, с което се захванете, ще се извършва лесно и с отлични резултати. Има няколко важни стъпки, които трябва да предприемете във връзка с професионалната дейност. Ще бъдете изпълнени с ентусиазъм и би било жалко да не се възползвате от такова състояние. Поставяйте си реалистични цели, не се увличайте по илюзии и мечти.

В същото време не забравяйте за близките си хора, които през май най-много ще се нуждаят от вашата подкрепа и внимание. Опитайте да се движите по течението, като правите възможно най-малко грешки. Ще започнете внимателно да претегляте всяко свое решение и ще спрете да действате импулсивно, поради което са възникнали всичките ви проблеми.

Имате всички шансове да смените работата си или да подобрите личния си живот. Не бъдете твърде строги към другите, вместо това бъдете по-меки и по-снизходителни. Няма перфектни хора, включително вие. Не забравяйте да усъвършенствате уменията си, да трупате опит и да обръщате внимание на детайлите.

За вас сега е особено важно да прекарвате много време с любимия човек, да сте заедно един до друг и да можете да говорите за всичко на спокойствие. Свободните представители на знака определено не трябва да се заседяват дълго време в къщи. Интересна личност скоро ще пресече пътя ви.

Водолей – Скъпи Водолеи, месец май ще изисква от вас съзнателни усилия и енергична активност. Ще са необходими повече действия и амбиции, за  да намерите нови възможности за лична и професионална реализация или да направите важни промени. Събитията ще изискват по-голям разход на енергия при изпълнението на вашите задачи, но когато ги изпълните, ще почувствате удовлетворение.

Има много възможности да промените живота си към по-добро. Трябва да си починете от натоварването в последно време, да изберете различен път към целта. Всички желания ще се сбъднат, но по-късно, затова бъдете търпеливи. Събуждат се нови идеи и планове. Планирайте и подгответе всичко, което е важно за вас. Вече можете да започнете ново сътрудничество или да прокарате съществуващи планове, които ще стимулират кариерата ви.

Това, което със сигурност никой не очаква от вас, е да проявите лекомислие. Но това настроение ще преобладава през целия месец. Вие сте хора, които се характеризират с импулсивни изблици на творчество. Понякога обаче сте хванати в капан на незрял страх и след това се опитвате упорито да поддържате стабилността на житейските си ситуации, за да не живеете спонтанно и да се изоставите на слепите инстинкти за самосъхранение.

Май обещава много положителни емоции. Единственото условие е да се активирате. Не стойте със скръстени ръце, вярвайки, че щастието само ще дойде при вас. Месецът ще ви донесе нови социални контакти, нови приятелства. Идеалното време за флирт, но без тийнейджърски игри. Игрите на котка и мишка просто уморяват и крадат енергията ви.

Хороскоп за Април– Скъпи Риби, месец май ще ви даде шанс да осъществите плановете си. В живота ви ще има много интересни аспекти, на които ще искате да обърнете повече внимание. Ако в миналото сте се чувствали несигурни, сега ситуацията ще се промени напълно. Ще бъдете изключително мотивирани и активни в постигането на целите си. Ще ви е необходим творчески подход при решаване на някои проблеми. Преодолявайки трудностите, определено ще успеете.

Отношенията с близкото обкръжение са динамични, добре е да общувате с колкото се може повече хора. Пътуванията на къси разстояния може да бъдат чести, както за лични, така и за професионални цели. Работете здраво, но без фанатизъм. Отделяйте достатъчно време за сън и почивка, забавлявайте се с приятели. 

Вродената ви нестабилна природа ви кара да преминавате от едната крайност в другата. Потокът на енергия около вас и вътре във вас е важен, за да бъдете спокойни и следователно да се контролирате, за да бъдете себе си. 

Погрижете се за здравето си. Намерете точният баланс във всичко. Често стигате до крайности и ставате прекалено притеснени или напълно игнорирате нуждите си. Опитайте да се отървете от всичките си тревоги, а не да ги натрупвате. 

Време е да се погрижите за любовния си живот. В любовта се старайте да бъдете открити, не премълчавайте чувствата си. Вие умеете умело да разрешавате конфликти в любовта, приятелството и семейството и да създавате помирително настроение. Венера събужда сетивата ви, стимулира въображението ви. Хората обичат да са във вашата компания и със сигурност няма да ви липсват почитатели през май. Ето защо може да се очаква, че този месец ще имате прекрасни любовни преживявания.

 

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
12342 0

Свързани новини

Водещи новини