Външно министерство да преосмисли отварянето на секции в Турция, искат РБ-Глас народен

  • 09 март 2017 18:18

  • 5901
  • 1
Външно министерство да преосмисли отварянето на секции в Турция, искат РБ-Глас народен
© Булфото (Архив)

Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" призовава Външното министерство на България да преосмисли отварянето на секции в Турция предвид сигурността на гражданите и опитите за намеса във вътрешната политика на България.

След агитацията за политическа партия за предстоящите избори, Турската държава да си позволява да коментира назидателно българско законодателство, прието с голямо мнозинство от Българския парламент, е пореден опит за вмешателство в суверенитета на страната. Не Турция, а България решава колко секции ще се отварят зад граница.

Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" настоява служебното правителство и ЦИК да гарантират ненамесата на Турция на изборите у нас, включително и чрез недопускане на изборни туристи на територията на България.

Считаме за разумно, Външното министерство на България да направи прецизен анализ на случващото се в Турция след опитите за държавен преврат и да вземе предвид всички останали фактори, за да прецени има ли опасност за гражданите, гласуващи в Турция, както и трябва ли да има изборен процес там.

Буди нодоумение у нас Турция да дава съвети за спазването на човешки права, след масовите чистки само преди няколко месеца.

България като демократична държава, равноправен член на Европейския съюз, винаги е спазвала правата на малцинствените групи и всякакви внушения в обратното имат за цел да създадат изкуствено напрежение.

Последвайте канала на

Novini.bg
5901 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.09 | 21:05

1
До кога ще се търпи това двойно гражданство и да си патим /народа и държавата/ от това.

Добави коментар

Водещи новини