Цветанов към Велков: БСП гради кампанията си върху лъжи (видео)

  • 01 март 2017 08:04

  • 12432
  • 66
Цветанов към Велков: БСП гради кампанията си върху лъжи (видео)
©

В предизборен дебат на тема „Сигурност“ в сутрешния блок по Нова телевизия днес участваха Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, кандидат за депутат от ГЕРБ и Славчо Велков, кандидат за депутат от „БСП за България“. Ловецът на лъжи в дебата бе Емануил Йорданов.

Първоначално те коментираха защо за момента няма да се състои лидерски дебат между БСП и ГЕРБ  пред трите  телевизии - NOVA, БТВ и БНТ.

„Подобен дебат може би ще се състои“, каза все пак Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. „Защо беше неосъществен дебатът между БСП и ГЕРБ, защото левите избягаха от тяхната програма“, добави той. Според Велков дебат за момента няма, защото Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г може да го изгуби. Цветанов обаче му отговори, че дебат няма, защото посланията и числата на БСП, които ще се заявят пред гражданите, трябва да се отстояват.

Първата тема на днешния дебат бе как ГЕРБ и БСП ще се справят с битовата престъпност.

„Искаме през 2017 година да бъдат назначени 1000 полицейски служители. С последните промени в Закона за МВР се създаде възможност още 500 полицаи, които охраняват обектите на МВР, вече да участват в охраната на обществения ред. На обектите на МВР те ще бъдат заменени с лица, наети на трудово правоотношение и камери", заяви Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. "Има сериозен недокомплект в системата на МВР, обясни той. "Трябва да увеличим капацитета на Академията на МВР, да дадем повече средства за обучение на бъдещите полицаи. Ние сме предвидели наличието на интерактивна карта, с която да следим криминогенната обстановка и държавата да се намесва много агресивно при нужда. Когато говорим за подобряване на полицейската работа, трябва да говорим за превенцията, а тя е свързана с образованието“, отговори директно Цветанов на въпроса за решаване на проблемите с битовата престъпност.


От своя страна Славчо Велков напомни, че битовата престъпност е сериозно предизвикателство. „БСП предлага оценка на обстановката и съставяне на полицейска карта и създаване на структури, които да гарантират сигурността на българските граждани. Основният проблем е, че държавата няма наказателна политика за справяне с битовата престъпност. Но причините за тази престъпност са икономиката и бедността“, заяви левият кандидат за депутат.

В последните минути от дебата по темата Велков нападна обаче Цветанов и Борисов и заяви, че те в определени моменти са били заплаха за националната сигурност. Думите му ядосаха зам. - председателя на ГЕРБ и той заяви категорично, че в казаното от конкурента му няма грам истина и напомни за добрите резултати, които е имал кабинетът „Борисов 1“. „Ние върнахме доверието в Европол“, напомни Цветанов и добави: "Намаля конвенционналната престъпност, ликвидирахме групата за отвличания и сега 8 човека от нея, които бяха отвлекли 18 човека, са в затвора".

Как ще преборим корупцията?

Цветанов и Велков сблъскаха позиции и по отношение на корупцията. ГЕРБ ще продължи съдебната реформа, която предвижда разширяване функциите на Специализирания съд и Специализираната прокуратура за по-ефективна борба по висшите етажи на властта.
Цветанов заяви, че идеята е за създаване на централизирана система, която ще засили обмена между МВР, Следствието, Прокуратурата и съда.

Предвижда се и единен орган за борба с престъпността, заложен в антикорупционния закон, който ГЕРБ ще приеме при следващ мандат. Според Славчо Велков обаче това е противоконституционно да се говори само за корупцията по високите етажи на властта, защото така се създавало разделение в обществото.

Цветанов показа данни, според които при първия мандат на Борисов е създаден Специализираният съд и Специализираната прокуратура и това получава добри оценки от Европейската комисията. Той цитира данни, според които през 2010-2011 г. корупцията е била най-ниска.

„Нивата са били под 10%“, обяви Цветанов.

Той напомни, че по времето на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 данните са били по-лоши.

Славчо Велков пък репликира Цветанов, че е бил подсъдим. Зам.-председателят на ГЕРБ обаче му напомни, че „един човек докато не бъде осъден на трета дистанция, той е невинен“ и подчерта, че сигналът срещу него е бил подаден от Сергей Станишев.

„Вие не може да излезете от сянката на партията, която ви е издигнала. Цялата кампания направихте с лъжливи новини“, заяви Цветанов.

В разгара на дебата темата за корупцията се измести в личен план. Славчо Велков се зажалва, че се возил с личната си кола и станал в 4 часа сутринта, за да дойде на дебата, докато Цветанов разполагал с кола на партията. Това предизвика усмивки у кандидат-депутата на ГЕРБ, че не може да се занимава с неговите лични проблеми.

Третата тема, по която сблъскаха позиции Цветанов и Велков, бе за това как ще се справи България с незаконните имигранти.

Зам. - председателят на ГЕРБ заяви, че трябва да се надгради стратегията за борба с имиграцията, защото в момента ситуацията е различна. Той напомни положителния ефект от Закона с мерките за борба с миграцията, който бе приет от 43 – тото Народно събрание.
Цветанов заяви, че популизмът в програмата на БСП е Постановление 208 (бел. ред - Постановление 208 бе прието на 12 август 2016 година и е свързано с условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила). Цветанов попита Славчо Велков защо служебният кабинет не е махнал това постановление при условие, че не отговаря на говореното на БСП.

В края на дебата Цветанов заяви, че БСП не са представили никакви конкретни решения на проблемите с престъпността, корупцията, наплива на имигранти. Той изрази надежда, че занапред левите ще се поправят и ще се чува повече конкретика при следващи дебати по въпросите.


 

По материала работиха Десислава Станева и Борислава Бибиновска

Последвайте канала на

Novini.bg
12432 66

Свързани новини

Коментари 66

Добави коментар

2017.03.02 | 21:20

66
Стига руските подлоги ГЕРБ и БСП! За европейска България с НОВА РЕПУБЛИКА!
ГЕРБ СВИНЕ-НА ТУРЦИ СИНОВЕ

2017.03.02 | 08:14

65
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА НАЙ ОТЯВЛЕНИТЕ ГЕРБЕРЯСИ ВСЯКА ГОДИНА ПРИСЪСТВАТ НА КОНГРЕСИТЕ НА ПАРТИЯТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА НА ЕРДОГАН В ТУРЦИЯ.ГЕРБ СА ТУРСКО-ЕВРЕЙСКИ ПРОДАЖНИ ГНИДИ

2017.03.02 | 08:13

64
ВСИЧКИ СТЕ МАСКАРИ !!! Я КМЕТ Я ДЕПУТАТ КИЛИПИР ИМА В ТАЯ РАБОТА !!! ХОРАТА ПАРИ НАТРУПАХА . КОЛКО АКТУАЛНО ДНЕС ЗВУЧИ ТОВА НАПИСАНО ОТ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ ПРЕДИ ТОЛКОВА ГОДИНИ ???!!!! НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА НАС НАРОДА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ЛЪЖАТ С ПРАЗНИ ОБЕЩАНИЯ И ТЪПИТЕ СИ ПРОГРАМИ

2017.03.02 | 08:12

63
27г. БСП се правят на леви, 10г. ГЕРБ се правят на десни, а то все с червени БКП-задници!

2017.03.02 | 07:33

45
АОЩЕ ПО ЛОШО Е 10г. ДА ГЛЕДАШ БКП-патриотки

2017.03.02 | 07:39

62
Людмил Й. Тинков почерка ти е идентичен със Волена платената мършата която само мърсува в сайта!
Людмил Й. Тинков

2017.03.02 | 07:35

61
Браво Цветанов, просто разби този червен продажник хахах ще гласувам за ГЕРБ!
Людмил Й. Тинков

2017.03.02 | 07:35

58
Цветанов просто разби на пух и прах този червен мръшляк, този си глътна репликите аххаахха ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ!
цецо ухото в затвора

2017.03.02 | 07:35

60
рабил е на майка ти футката
Людмил Й. Тинков

2017.03.02 | 07:35

59
Цветанов насра червения педал хахахаха
Lyubo Angelov - Член на АТАКА Бургас

2017.03.02 | 07:35

57
Аз гласувах за Волен, а той даде гласът ми на Доган, за това вече ще гласувам за Бойко, защото не дава властта на ДПС :)))

2017.03.02 | 07:35

56
само герб, това е!
Людмил Й. Тинков

2017.03.02 | 07:35

55
Червеният мръшляк си глътна репликите хахаха браво Цветанов

Добави коментар

Водещи новини