Константин Проданов: Целта на АБВ е формиране на лявоцентристки блок

  • 01 февруари 2017 07:44

  • 2657
  • 3
Константин Проданов: Целта на АБВ е формиране на лявоцентристки блок
© БНТ

Коалиционният формат, с който ще се явим на изборите е почти ясен. Двата основни стълба ще са Движение 21 и АБВ, но сме отворени и други формации. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на АБВ Константин Проданов. Официално ще си стиснем ръцете в петък, добави той.

Целта ни е да формираме лявоцентристки блок, който да даде алтернатива на гражданите. Посланията ни са базирани на социалната справедливост, борба с бедността и преструктуриране на икономиката към производство с добавена стойност, заяви Проданов.

Ще се борим и с експлоатацията на пазара на труда – политиката на умишленото задържане на възнагражденията ниски трябва да бъде преразгледана. Работодателите вече сами признават, че не могат да намерят кадри, тъй като хората бягат от България. Благата не се разпределят толкова равномерно колкото би трябвало, което гони хората навън, подчерта председателят на АБВ.

Откакто сме в Европейския съюз, неравенството у нас се задълбочава, което например в Румъния не е така. Правителствата трябва да приемат политики не само за насърчаване на икономическия растеж, но и за по-справедливо разпределение на благата. Работещият човек трябва да бъде защитен, там трябва да бъде сложен акцентът, каза още Константин Проданов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2657 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
andeer

2017.02.01 | 18:34

3
Дрън дрън ярина.
СОЦИАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ

2017.02.01 | 18:34

2
КАКВИ СОЦИАЛИСТИ СА ВСИЧКИ ДРУГАРИ ОТ ИБ НА БСП- ГЕРГОВ, ДОБРЕВ, ЯНКОВ, СТОЙНЕВ, ОВЧАРОВ .... НАЧЕЛО С НИНОВА ? ТЕ ВСИЧКИ СА МИЛИОНЕРИ ,КАПИТАЛИСТИ ,ОЛИГАРСИ КАК СТАНАХА СОБСТВЕНИЦИ НА ПАНАИРИ, ЛУКСОЗНИ СПА КОМПЛЕКСИ, ЕНЕРГИЙНИ ФИРМИ ? ТЕ ОГРАБИХА НАЙ-ЦЕННИТЕ И СКЪПИ ОБЕКТИ НА ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ. КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР ДРУГАРКО НИНОВА ? СЪС СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА ЛИ ? КАК НАТРУПАХА БОГАТСТВОТО СИ ТЕЗИ ОЛИГАРСИ НАРЕКЛИ СЕ СОЦИАЛИСТИ ? С ЧЕСТЕН ТРУД ЛИ ? БЕЗСРАМНИЦИ НАГЛИ!

2017.02.01 | 18:34

1
Стана традиция,новоизпечени политици да продължават традицията на старите и да не обясняват с думи прости на електората...например-какво разбират под"лявоцентристки партии"и какво им е отношението към"чисто левите" партии,както срамежливо се наричат ...комунистическите! Какво е отношението им към ченгетата от ДС,какво -към тези "леви",които предизвикват национални катастрофи,и крадяха на поразия и т.н.!?Вместо това-риторика,дървено философстване и озъртане накъде духа вятъра! ТОВА Е ТО-ЛЯВО ЦЕНТРИСТКА ПАРТИЯ,КОЯТО ХЕМ СЕ ПРАВИ НА НЕЩО НОВО,ХЕМ ПЪПЪТ Й Е ХВЪРЛЕН НА ...СТАРОТО МУ МЯСТО....

Добави коментар

Водещи новини