Димитър Делчев: Въвеждането на мажоритарната система е абсолютен популизъм

  • 22 ноември 2016 08:19

  • 5147
  • 5
Димитър Делчев: Въвеждането на мажоритарната система е абсолютен популизъм
©

Москов направи много за затягане на контрола в здравеопазването. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от Реформаторския блок Димитър Делчев по повод повдигнатите обвинения на здравния министър в оставка.

Нито един контрол в България няма да бъде успешен, ако и контролираният не съдейства. Докато няма обща заинтересованост контролът да е затегнат, за да може пациентът да е добре, няма как да се случи. Същото е и с контрола по време на избори, проблема с купуването на гласове, посочи Делчев.

По думите му Реформаторският блок не може да участва в правителство в рамките на това Народно събрание, тъй като то няма да е базирано на общи ценности. Днес на консултациите искаме да чуем какво иска да каже президентът, но сме готови да отидем на избори, за да постигнем след това напредък в толкова отлаганите реформи. Имаме ценности и принципи, на които сме стъпили здраво и ще ги отстояваме и занапред, подчерта депутатът от Реформаторския блок.

Според Делчев въвеждането на мажоритарната система с абсолютно мнозинство е абсолютен популизъм. Това няма да реши проблемите с купуването на гласове, корпоративния вот и корупцията, а ще ги задълбочи. Всъщност олигархията има интерес от мажоритарни избори, защото избирателни райони ще се стеснят и лесно ще си пазарува избиратели, заяви Димитър Делчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5147 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2016.11.22 | 18:41

5
помияр
asd до деформатора

2016.11.22 | 17:57

3
Не знам аз за какво имам глава, но като съдя по словоизлиянието ти , ти и за това нямаш :)

2016.11.22 | 17:55

2
До asd: Защо не отидеш да си поклатиш краката? Имаш глава с която можеш само каруци да подпираш.
asd

2016.11.22 | 17:23

1
Не бе държи се нормално и логично, и на теб да ти кажат, че няма как повече да взимаш три бона заплата, за да си клатиш краката и ти така ще реагираш :)

2016.11.22 | 18:41

4
ЧАК СЕГА РАЗБРАХМЕ ЗАЩО МОСКОВ НЕ ПОСЛУШАЛ РАДАН КЪНЕВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА КАТО МИНИСТЪР ОТ ДСБ ПРИ БОРИСОВ............. КАКВИ ДАЛАВЕРИ СТАВАЛО ЗА МИЛИОНИ ПОКРАЙ ВЪПРОСНИТЕ ВАКСИНИ

Добави коментар

Водещи новини