Зеленогорски: Държавата поема по опасен път

  • 16 ноември 2016 15:17

  • 3715
  • 2
Зеленогорски: Държавата поема по опасен път
©

Гласът на Реформаторския блок винаги е бил гласът на спокойствието. За разлика от други политически сили РБ не тича бързо в политическа писта, а умерено и спокойно, защото политиката е маратонско състезание. Това каза от парламентарната трибуна по време на дебата за оставката на кабинета "Борисов" 2 съпредседателят на Блока Найден Зеленогорски.

Преди 2 г. казахме, че РБ няма да помогне да се случи правителствена криза. Дадохме подкрепата си срещу гаранция за реформи. По време на участието си в управляващата коалиция бяха приети важни закони като законът за реформа в образованието и антитерористичният закон. Ще подкрепим оставката, но предупреждаваме, че държавата ще поеме по несигурен и опасен път. Дълго лелеяната финансова стабилност ще бъде поставена пред изпитание от популизма. Оценката ни както за правителството, така и за нашите министри е положителна, заяви Зеленогорски.

Оставката не трябва да означава край на възможността едно голямо мнозинство от ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт да гласува до края на това мнозинство на второ четене антикорупционния закон. След оставката остават и задачите за продължаване на евроатлантическата ни ориентация, влизане в чакалнята на еврозоната и европейския банков съюз, продължаване на работата по съдебната и образователната реформа, посочи съпредседателят на РБ.

В този момент на българските политици са необходими хладнокръвие и самокритичност, а не силни емоции, завърши Найден Зеленогорски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3715 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.16 | 21:53

2
А когато падна Тошо, къв път хванме, че половита от Българите са икономически имигранти, а другите роби!

2016.11.16 | 21:53

1
опасен е, ама за крадците като вас от РБ и останалата пасмина 240 говеда. Ше ви секне цицаньето на народа. А може и слънцето на каре да го гледате до края на дните си. Но пак народа ще ви храни и у турмето!

Добави коментар

Водещи новини