Плевнелиев: Ще положа всички усилия за достойно излизане на страната от тази политическа криза

  • 17 ноември 2016 15:50

  • 5802
  • 7
Плевнелиев: Ще положа всички усилия за достойно излизане на страната от тази политическа криза
© Булфото

Съгласно конституционните правомощия на държавния глава по чл. 99, ал. 1, след гласуваната оставка на правителството с министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното започна днес на „Дондуков“ 2 консултации с парламентарните групи в 43-то Народно събрание.

„Като държавен глава ще положа всички усилия за достойно излизане от тази политическа криза след гласуваната вчера в Народното събрание оставка на правителството. В тези си действия ще се опирам на здравата основа на Конституцията и на върховенството на правото и закона, така както действах и при предишните две кризи в рамките на моя мандат“. Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който стартира кръга от консултации с представители на парламентарната група на ПП ГЕРБ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В хода на консултациите ще бъдат обсъдени възможностите в съществуващото Народно събрание да бъде намерена друга формула за съставяне на правителство. Ако това не е възможно, да се набележат какви са потенциалните разумни дати или период за провеждане на избори, както и какви са важните и неотложни задачи пред парламента преди да се стигне до предсрочни парламентарни избори, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Запазвам си правото веднага след приключване на кръга от предварителни консултации да свикам извънреден Консултативен съвет по национална сигурност, на който всички заедно - политическите партии, законодателната и изпълнителната власт, да можем да се обединим около пътя, по който да излезем от политическата криза, в която се намираме“, категоричен бе държавният глава.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното благодари на представителите на ПП ГЕРБ в лицето на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за положените през последните две години усилия за стабилизиране на държавата. „В много труден момент от историята на България, след нелеки избори за 43-то НС, именно ръководството на ГЕРБ пое отговорността за съставяне на правителство“, заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, като допълни, че за тези две години резултатите са видими.

Утре консултациите при държавния глава продължават с представителите на парламентарната група на БСП, а през следващата седмица и с останалите шест парламентарни сили.

След приключване на кръга от консултации с парламентарно представените партии в 43-то Народно събрание, президентът ще пристъпи към следващата конституционна процедура, а именно връчване на проучвателни мандати. Първият мандат се връчва на най-голямата по численост парламентарна група, вторият – на втората по численост, а третият по избор на държавния глава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5802 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
кур-вата се обади

2016.11.22 | 09:45

7
и кого ще оправиш ,бе третополово същество?

2016.11.22 | 09:44

5
Плювньо, спасителят на нацията
Доктор

2016.11.22 | 09:44

6
Тоя боклук едно дете не спаси па нас!!!!!!!!!!

2016.11.22 | 09:44

3
НАЙ ДОБРИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ДО СЕГА - САМО МОЖЕ ДА МУ ЗАВИЖДАТЕ НА ДОСТОЙНОТО ПОВЕДЕНИЕ
ПЛАТЕН ТРОЛ

2016.11.22 | 09:44

4
СКОРО ЩЕ ЯДЕШ БУЯ.
Папата

2016.11.22 | 09:44

2
Трима папи са го галили по главата!!!!!!!!!!!!!!!!Анатемосвали са те бе евнух!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016.11.22 | 09:44

1
за каква криза говори тоя, кризата е тоѝ

Добави коментар

Водещи новини