Румен Радев: Днес демокрацията в България победи апатията и страха (обновена+видео+снимки)

  • 13 ноември 2016 22:08

  • 35502
  • 26
Румен Радев: Днес демокрацията в България победи апатията и страха (обновена+видео+снимки)
© Булфото

Днес демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки заплахите на управляващите, хората гласуваха за промяната. В България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично.

Това бяха първите думи на новия президент ген. Румен Радев. Искам да благодаря на всички граждани, които гласуваха за мен. Искам да поздравя и г-жа Цецка Цачева, които постигна един добър резултат. От днес започва едно ново начало за мен. Можем да вървим напред само, когато сме заедно. Аз вярвам във вас и продължаваме заедно. Помня какво съм обещал и ще спазвам обещанията си, категоричен беше ген. Радев.

Поздравявам всички, които гласуваха. Ген. Радев, г-жо Йотова, поздравявам Ви за положителната кампания, която направихте. Вие сте победители и бойци. Поклон пред всички членове и симпатизанти на нашата партия, каза лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Българският народ извоюва днес категорична победа с мъдростта си. Сега ние политическите лидери трябва да отговорим със същото. Между нас има един лидер, който всява страх. Бойко Борисов сам обвърза оставката на кабинета с тези избори. И е добре, че го направи. Призовавам всички лидери на другите парламентарни партии да проведем диалог. Трябва да приемем бюджет, защото държавата не може да остане без бюджет за 2017 година, заяви още Нинова.

Ние водихме една етична кампания и бяхме близо до хората. Открито заявихме, че ще се съобразяваме с българските национални интереси. Не мога да коментирам дали липсата на опит е предимство или недостатък. Аз нямам партийни или лобистки обвързаности. Не искам да давам сам оценка на своите личности качества, каза още ген. Радев.

Когато ни бъде връчен мандат за съставяне на правителство, ще го върнем. Не можем с 38 народни представители да правим кабинет. Ще се борим да станем първа политическа сила на предстоящите парламентарни избори, категорична беше Нинова.

Надявам се в рамките на своя мандат да имам добър диалог с президентите на Русия и САЩ. Доналд Тръмп заяви, че ще работи за подобряване на отношенията с Русия. Дано това да се случи. Всички го очакваме. Това ще доведе до мирно решаване на конфликтите в Украйна и Сирия, проогнозира новият президент. Дали победата се държи на наказателен вот или на нашата кампания? Мисля, че е и от двете. Относно свикване на Велико Народно събрание, това трябва да се реши от настоящия парламент. Ако Бойко Борисов предлага простичко решение, да заповяда. По-рано от 22 януари нямам отношение към служебния кабинет. Това е задължение на настоящия президент Росен Плевнелиев, каза още ген. Радев.

Искам да благодаря на всички симпатизанти и членове на ДПС, които гласуваха за нас. Същото важи и за симпатизантите на ГЕРБ. Те дори са повече от тези на ДПС. Всички гласове на ДПС да отидат при двойката на ГЕРБ, пак няма да им стигнат за победа. Аз ще бъда президент на всички българи, продължи бъдещият президент. Не аз спечелих тези избори, спечели ги българския народ, допълни Нинова.

Аз ще бъда активен в политиката за отмяна на санкциите срещу Русия. Вече много държави се обявиха за това. Ще работя тясно с правителството и нашите партньори от Европейския съюз по тази тема, зарече се Радев. БСП няма да приеме покана за участие в правителство съставено от ДПС. Ние няма да участваме в никакви конфигурации на ново правителство в този парламент. БСП ще се бори да стане първа политическа сила на предсрочните избори. За мен Бойко Борисов не е държавник. Обръщам се и към ГЕРБ. Трябва да работим по бюджета и по промяната на изборните правила, повтори Корнелия Нинова.

Бойко Борисов е дълго време премиер, но с последните си действия показа липса на държавническо мислене. Явно се изплаши, че ще трябва да работи с някой, който няма да може да командва, разкри ген. Радев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
35502 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Аз

2016.11.18 | 19:52

26
Страха от тъмното ли? Страха на който 45години служебен ли или кой страх имащ предвид другарю
срам !

2016.11.18 | 19:52

25
Честито българи,още 25г червени мърши и турска цигания! Чакайте новите бат Салита,те ще ви оправят......
ДА НО БКП 27 ГОДИНИ ПОВТАРЯ ТОВА

2016.11.18 | 19:52

24
НАКРАЯ СМЕ НАЙ-БЕДНИТЕ В ИСТОРИЯТА НА СВЕТА И НАЙ-КОРУППИРАНИТЕ И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НЕЩАСТНИЦИ ИЗРОДИ Днес демокрацията в България победи апатията и страха АКО ОЩЕ 1 ГО КАЖЕ ПОЖЕЛАВАМ ДО 10 КОЛЯНО ДА УМРЕ РОДА МУ СТИГА СТЕ СЕ ГАВРИЛИ С БЪЛГАРИЯ
ПЪТНИК

2016.11.18 | 19:52

23
ЕВРОПА ЩЕ НИ БИЕ ДУЗПАТА - КАТО ТЕ РИТНАТ ОТ ЗАПАД, ОТХВРЪКВАШ НА ИЗТОК, БАРАБАР С АВИАТОРА ! ПАК ЛИ БСП ? ДОКОГА БЕЕЕЕЕЕЕЕ?
Ели

2016.11.18 | 19:51

22
Най гнусния президент както и вице президднт тая гнусна мърла а за радев да не говорим отврат ама то на практика презодент нямаме не приемам тези клоуни за президент отвратена съм от тях не лице приятни за гледане ок тапия българин сам си го прави като искате си го тарпете аз не приемам, че този клоун и тази никаквица са президенти те са едно голямо нисто срам и позор!!!
сМЯХ......

2016.11.18 | 19:51

21
Българите доказаха на света,ЧЕ СА НАЙ-МАЛОУМНАТА нация в Европа!! АМА ,той бил независим МА - само където БСП му платиха всичко,кампания му направиха и вице му избраха,ЗАЩОТО АКО БЕШЕ НЕЗАВИСИМ би трябвало независим Вице да има,НАЛИ БЕ ГОВЕДА.....ех ,колко лесно се лъже овчият народ! Материала е слаб в тази държава,колко е прав селянина от Банкя,нали?

2016.11.18 | 19:51

20
tikvi i trolove na gerb nedeite da revete 6toto 6te ima 6amari, daviiba mamata

2016.11.18 | 19:51

19
Честито генерале. И помни какво ти каза Йотова - само ако се опиташ да не я слушаш....хахахах - независимия генерал.... и честито на всички българи завръщането на разпределителя на порциите в държавата - най-умния политик в България Ахмед Доган...Как хитро накара на първия тур турците да гласуват за Цеца - да излъже всички и после да се завърне на бял кон - "евалла" !
..

2016.11.18 | 19:51

18
Много са люти нещо партийните слуги на г.ерб много злоба много нещо. От тук нататък ще е така така че свиквайте гер.берчета мандрата свърши. Време е някой да работи за България. Честито на Генерала, да е жив и здрав вярваме в него!!!

2016.11.14 | 12:50

17
АУУ ВОЕНННИЯ НЕНАЯЛ СЕ ПЕНСИОНЕР МАРШ БЕ УРОД БЕЗРОДЕН

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини