Предупреждават за хаос с балотажа в чужбина

  • 10 ноември 2016 08:38

  • 3578
  • 1
Предупреждават за хаос с балотажа в чужбина
© Булфото (Архив)

Мрежата на доброволци и участниците в Секционните избирателни комисии в чужбина (СИК) предупредиха, че на балотажа може да настане хаос. Има риск вторият тур да премине с много неточности. Това стана ясно от отвореното писмо, изпратено то тях до ЦИК и МВнР.

"ЦИК дължи извинение за неуважението на труда на стотици доброволци по света, работещи в СИК извън страната, под изключително физическо и психическо напрежение, без почивка в продължение на часове, дори за елементарни физиологични нужди", се казва в писмото, цитирано от БНР.

От Мрежата на доброволци и участници в СИК в чужбина предлагат създаването на неформална координационна група, която да започне работа още в събота. Нагласите на доброволци за предстоящия балотаж в неделя са за окончателно напускане на изборните помещения, час след изпращане на сканирания изборен списък и протоколи, и най-късно преди полунощ местно време, предупреждават в откритото писмо до Централната избирателна комисия и Министерство на външните работи.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3578 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бойко педала

2016.11.10 | 08:50

1
По- добре да не гласуват изобщо. Видяхме , колко са на ти със ситуацията в България и как гласуват обратно на това , което иска цяла България.

Добави коментар

Водещи новини