Анкета на Novini.bg: Какво мисли българинът за задължителния вот? (видео)

  • 31 октомври 2016 16:52

  • 3209
  • 7
Анкета на Novini.bg: Какво мисли българинът за задължителния вот? (видео)
© Булфото/Архив

Задължителният вот е препоръчителен, защото ще намали купеният вот. Това смятат част от хората, анкетирани от Novini.bg. Повечето граждани са на мнение, че всеки трябва да упражни правото си на глас.

Налагането на санкции обаче не се възприема от хората. В същото време избирателите умуват дали ще гласуват на предстоящите президентски избори в неделя. „Аз съм вярващ човек и винаги ще гласувам“, сподели една избирателка. Някои пък са категорични – никой не гледа за доброто на българите, затова няма да гласуват.

Вижте повече за мнението на част от българите във видеото:

*Тази анкета представя резултати от допитване до общественото мнение на потребителите на novini.bg. Тя не е национално представителна. Анкетата е инициатива на novini.bg и не е възложена и/или платена от политическа партия, агенция за социологически проучвания, ПР агенция и/или друг тип организация.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3209 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2016.11.02 | 08:10

7
да ви иба майката на тиквите

2016.11.02 | 08:10

6
Пак ни манипулират! !.Според всеки първокурсник, никой СЪС ЗАКОН не може да ни отнема КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО да гласуваме, независим дали ЖЕЛАЕМ на се възползваме от него или не! МНОГО ВАЖНО!ГЛЕДАЙТЕ СИ РАБОТАТА ! -казва рабфак-юристката, СИК-аджийската мутра и ДС-конституционният съд! 2.Ще фалшифицираме бюлетините с милиционерските коли на куп! Затова няма да гласувате по пощата, една по една -няма как. 3 В изборната нощ -всички пред НДК и Президентството! Да изметем тази КРАДЛИВА ПАПЛАЧ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОТЕ!
someone

2016.11.02 | 08:08

5
гласуването е право и не може да бъде задължение по пътя на логиката , която винаги е липсвала в главите на управляващите ни.Вместо да ни карат насила да вземат да разберат ,че са гнусни за народа затова и никой не ги иска.
681

2016.11.01 | 06:57

4
Както винаги: Недоизкусурена, "българска му" работа! Нямам нищо против задължителното гласеване, но то трябва да се плаща (поне надника)! Стига са плащали само на циганите! Стига са ни завирали и под циганите!
я

2016.11.01 | 05:24

3
ами , задължаването е равно на принуждение , а е нужно на политиците да прокарват закони които не са насочени към благоденствието на на народа им , но за това е нужно да участват в избори , за да демонстрират своето съгласие с методите на управление

2016.11.01 | 03:25

2
Друпи Друпамундри-МАНИПУЛИРА! Не е важна задължителното гласуване. Важното е, че СЪС ЗАКОН ти отнемат КОНСТИТУЦИОННОТО право на гласуване!
Люси

2016.10.31 | 20:50

1
Одобрявам задължителното гласуване, но с алтернатива да се гласува по няколко начина за удобство на гражданите. По интернет, чрез пощата или традиционните урни, така ще се избегнат дългите опашки и губенето на време.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини