Валери Симеонов към българите в чужбина: Не ни се мотайте в краката

  • 04 май 2016 08:06

  • 25174
  • 80
Валери Симеонов към българите в чужбина: Не ни се мотайте в краката
© Булфото

Лидерът на НФСБ и съпредседател на ПФ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е изпратил мейл до българката, която живее в чужбина - Елена Хамбарджиева. Причината за него са промените в Изборния кодекс и недоволството на сънародниците ни зад граница от тях.

Ето какво гласи писмото на Симеонов:
“Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите?
Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме "по-демократични","по различни"и "по-екзотични", за да ни забележат медиите?
Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция,от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа?
Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи,а другите 200-300 000 браха гъби?
Случайно да сте чували,че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец, а не на Вас, между 8000-12000 евро?
Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват.
Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми сътворени от безродни политици и безродни капризнечещи псевдосънародници.
И накрая- използването на деца за политически цели е забранено!"


В отговор на мейла на депутата, българите зад граница заявяват, че са изключително огорчени от думите на народния избраник. „Много българи в чужбина продължават да са данъкоплатци, а както е добре известно, българската диаспора е най-големият инвеститор в бюджета на Републиката - с близо 3 млрд. лева годишно. Така че, каквото и да се плаща за избори в чужбина, ние сме допринесли за нашия справедлив дял“, пишат те.
 
„На въпроса на господин Симеонов "Кой Ви пречи да гласувате?", отговаряме ясно: “Вие, господине и Вашите колеги народни представители, които с лека ръка си позволиха да ни отнемат възможността да създаваме избирателни секции там, където наистина са концентрирани българските общности в чужбина, заблуждавайки българската общественост с неверни твърдения. Да гласуваме е наше конституционно право, чието упражняване не е нито скъпо, нито опасно за националните интереси.”
 
Български политик да си позволи да нарича "безродни" хиляди хора, крепящи бюджета на държавата и борещи се с години за правото си на глас и участие в обществения живот на България, е неетично и представлява опасна проява на незачитане на гражданите от страна на един законотворец.
 
Господин Симеонов спомена в телевизионен ефир, че изпратеният имейл бил въпрос на "лични отношения". В такъв случай бихме искали да го уведомим, че нападайки един български граждани, се изправя срещу стотици хиляди.  Оттук нататък лични отношения ще има с хиляди българи в Ню Йорк, Бостън, Чикаго, Мелбърн, Цюрих, Сан Франциско, Париж, Брюксел, Атина, Лондон, Франкфурт, Мюнхен и десетки други градове на световната карта, които също протестират срещу Вашия недоносен Изборен кодекс.
 
Защото всички сме с Елена и всички СМЕ Елена.
 
Защото правото на глас е свещено. Защото за нас е чест да сме част от тази общност и отстояваме позицията си с високо вдигната глава“, заявяват още българите в чужбина в майла си, изпратен и до novini.bg.

Последвайте канала на

Десислава Станева
25174 80

Свързани новини

Коментари 80

Добави коментар

2016.05.19 | 00:54

80
Жената в Ню Йорк му е виновна че е глупав и едни промени в кодекса не могат да направят като хората.

2016.05.19 | 00:53

79
Българите в чужбина ли са по-важни или един бургаски циганин
kolxo

2016.05.19 | 00:53

78
Човека е прав! Като искат да живеят навън, да си вземат гражданство и да си гласуват там. Ние сме останали и се борим да се отървем поне от догановците. Не ми е необходим акъл как да живея, от накой изоставил страната си. Аз не им казвам на тях те какво да правят. Нека бъдат така добри да ни оставят да си се оправяме сами. Майната им на родоотстъпниците!
naco

2016.05.19 | 00:53

77
Г-н Симеонов ще повярваме на думите Ви,ако на следващите ИЗБОРИ се явите САМОСТОЯТЕЛНО! Да,да както Вашата "сестра"-"партия" Атака!!!

2016.05.19 | 00:53

76
Simeonov e su6tata prodajna i kradliva kurva kato Boiko fesa

2016.05.19 | 00:53

75
Simeonov e su6tata prodajna i kradliva kurva kato Boiko fesa

2016.05.19 | 00:53

74
Аве майка ви да шибам на тея боклуци от чужбина?!? защо не гласуват за хората който досега можеха да помогнат на България ПАРТИЯ АТАКА! Защо гласувате за помияри и бивши комунисти като агент буда ...тиквааааааа !!!
Кабул

2016.05.19 | 00:53

73
Всеки българин, приел чуждо гражданство и живял в чужбина повече от 5 години, по своя воля е избрал да бъде небългарин, и не виждам нито юридически, нито морални пречки да му бъде отнето българското гражданство, съответно- правото да гласува и да определя съдбините на държава, с която нищо не го свързва и задължава.

2016.05.19 | 00:52

72
Нека поне един от тези българи, живеещи в чужбина да каже за кой ще гласува и как е избрал точно за тази партия да гласува? Не е редно хора, които нямат и най-малка представа за реалния живот в България, да определят как ще живеем. Трябва да се гласува само в страната. Който много държи да гласува, да дойде и да си даде гласа на място. Дори автобусите от Турция са за предпочитане, защото идвайки, гласуващите харчат някакви пари и подпомагат икономиката. ДПС дори да е в опозиция, Доган отдавна държи всички власти на каишка и той диктува правилата.
пфф

2016.05.07 | 14:11

69
закривай тая държава
RA

2016.05.07 | 14:12

71
lOSHOTO E,4E EDNI I SASHTI POLITICI VZEMAT POSTOIANNO GRESHNI RESHENIIA,NO VE4E 25-26 GODINI NE SA NAPRAVILI NISHTO ZA NARODA ZA KOITO "RABOTIAT".

Добави коментар

Водещи новини