Миков: Промените в Изборния кодекс са ни рак, ни риба

  • 03 май 2016 19:28

  • 2764
  • 4
Миков: Промените в Изборния кодекс са ни рак, ни риба
© Булфото

Промените в Изборния кодекс са ни рак, ни риба. Те са едно допълнително объркване, път без посока. Така коментира във Велико Търново промените в Избирателния кодекс председателят на БСП Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Според него първоначалните промени са били плод на едни политически виждания, които после са били ревизирани под разпореждането на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Причината е напрежението вътре в управляващата конструкция, смята той. По думите му, това създава сериозни предпоставки за ненормална организация по време на избори.

Едната от тях е натоварването на ЦИК с отговорности, за които тя няма бюджет и правомощия, другата предпоставка са обърканите решения за организация на изборите в чужбина.

Миков отбеляза, че е налице тенденция правителството да се "разтовари" от отговорности за изборите. Изваждането на избиратели от списъците за неупражнено избирателно право е санкция, която е противоконституционна, заяви той и допълни, че не може при неупражнение на това право, то да ти бъде отнето.

От БСП ще изчакат решението на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за налагане на вето върху избирателния кодекс. Според Миков това може да бъде възможно след публикуването на промените, пише БТА.

От партията имат готовност да организират събиране на подписи за внасяне на искане за прогласяване на текста за отнемане на избирателно право за противоконституционен, каза той.

Във Велико Търново Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и членове на ръководството на партията участваха в митинг, посветен на 125 години от първата социалистическа сбирка и началото на организираното социалистическо движение в България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2764 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Мохикана

2016.05.07 | 12:44

4
Борисовото правителство е една голяма пародия, от която не се ражда нищо смислено и полезно!
oooooooooo

2016.05.06 | 10:50

3
Престани да пиеш и след това да говориш !
водка кючек и комунизъм

2016.05.04 | 07:02

2
браво на другаря миков искам пак да го изберат

2016.05.04 | 06:59

1
Миков пробвай се в телевизията приятел...в онзи часови пояс от 19:50 до 20:00 часа!Нищо лично...

Добави коментар

Водещи новини