ВМРО ще се противопостави на евентуално вето върху промените в Изборния кодекс

  • 03 май 2016 16:18

  • 1463
  • 4
ВМРО ще се противопостави на евентуално вето върху промените в Изборния кодекс
©

Според нас задължителното гласуване, гласуването в чужбина и останалите промени в Избирателния кодекс са средство "за ограничаване на ролята на платения вот, на купения вот, на корпоративния вот, на етническия вот, на организирания от чужда държава вот в българските избори".

Това каза днес пред журналисти в пресклуба на БТА в Хасково Милен Михов, народен представител от парламентарната група "Патриотичен фронт" и заместник-председател на ВМРО.

По думите на Михов ВМРО ще се противопостави на евентуално налагане на вето от президента Росен Плевнелиев върху промените в Изборния кодекс по три основни въпроса - за изборите в чужбина, за задължителното гласуване и за предизборната кампания на майчин език.

"Ние заявяваме, че евентуално налагане на вето по тези въпроси ще ни принуди да потърсим много сериозен диалог с нашите партньори в Народното събрание, за да бъде отхвърлено ветото на президента", отбеляза народният представител.

Той каза още, че не знае защо протестират българи в чужбина, тъй като в държавите от ЕС и в САЩ няма промяна и те ще гласуват, както досега. Михов допълни още, че гласуването не е задължително за българите зад граница и това също не може да бъде основание за протест.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1463 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.05.05 | 10:37

4
вмро значи отива при атака
Земела

2016.05.05 | 10:37

3
Какво вето бе хора ,ако трябва се дигаме цялата нация,много си е добър Изборния кодекс,неможе да слугуваме на Турция и тя да ни определя как да живеем с гласовете на хора които живеят повече от 20г в др.държава,ние които сме тук ще си определяме съдбата а не хора които ги няма в държавата.Тези които живеят повече от 5г. в др.държава да нямат право на глас независими че имат двойно гражданство,не бива хем така ,хем иначе или си за България или за Турция среден път няма,средна държава няма никъде по света.
Mariana Hristova

2016.05.04 | 13:08

2
Ako se vuvede otnovo zadaljitelna naborna slujba, nqma da mine i 1 den i NIE, MAIKITE , shte obqvim GRAJDANSKO NEPODCHINENIE. Az i nqkolko sumishlenichki shte slojim krai na jivota si chrez s a m o z a p a l v a n e. Pred centralata na VMRO' NASHITE DECA NE SA PYSHECHNO MESO !!!

2016.05.04 | 11:45

1
българите не искат изолационистите

Добави коментар

Водещи новини