Отново столичани излязоха на протест заради исканото увеличение на билетчето (снимки+видео)

  • 14 април 2016 10:22

  • 2620
  • 3
Отново столичани излязоха на протест заради исканото увеличение на билетчето (снимки+видео)
© Булфото

Десетки столичани се събраха пред сградата на СОС е знак на протест срещу искането да се увеличи цената на билета за градския транспорт. Заедно с тях недоволството си от това излязоха да изразят и много общински съветници, предаде репортер на novini.bg.

Припомняме ви, че се предлага цената на билета от 1 лв. да стане 1.60 лв.



В момента СОС обсъжда това предложение.

Недоволните скандидат „оставка“. Столичани са категорични, че исканата нова цена няма да промени нищо. Те напомниха, че не е по джоба на софиянци да се заплаща по 1.60 лв. за билет за градския транспорт. Според тях подобно увеличение няма да спре гратисчиите и ще натовари само на редовните платци.

Жельо Бойчев обясни пред репортер на novini.bg, че направеното предложение за вдигане на цената на билета с 60% е неоснователно и неаргументирано към този момент. Той напомни, че ГЕРБ са обещали да не искат увеличение на цената на билета, както и че това не е въведено в бюджета на Столична община за 2016 година.
Бойчев смята, че е ненужно такова увеличение и заради трайно ниските цени на горивата. Според обшинския съветник целта със скока в цената на билета е да се покрие черната дупка в сектор „Транспорт“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2620 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
приключвам със съвестността

2016.06.01 | 15:52

3
преди ми се е налагало за една спирка или две да взема автобул или тронлей и винаги съм си дупчил биле, но ноправят ли го 1,6 ще ме фанат за оная работа вече
ааа

2016.06.01 | 15:52

2
Младежа с лозунг "долу капиталистическата мафия" да знае, че тази мафия е изградена от бивши комунисти (социалисти) и техните наследници.
ааа

2016.06.01 | 15:52

1
вместо да вдигат цената, да намалят гратисчиите. Особено тези от ромски произход

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини