Електронна билетна система ще бъде въведена през юни в градския транспорт на Бургас

  • 12 април 2016 11:57

  • 1656
  • 0
Електронна билетна система ще бъде въведена през юни в градския транспорт на Бургас
© Булфото

Електронна билетна система ще бъде въведена в градския транспорт на Бургас през юни. Тя е част от изпълнението на проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас" и ще позволява прекачването на пътниците от един автобус на друг, без допълнително заплащане, което е основната разлика в сравнение със сега действащата система, базирана само на единични пътувания, съобщиха от общината.

Новост в интегрираната билетна система ще бъде въвеждането на електронна карта за градския транспорт с няколко разновидности - еднократен билет за пътуване в едно превозно средство, интегриран билет с времеви лимит за пътуване в цялата градска мрежа, транспортни продукти за определени групи на преференциални цени за учещи и пенсионери, за семейни и групови пътувания, и други.

Електронната карта ще се зарежда от автомати за карти и продажба на билети - т. нар. вендинг машини. Те ще бъдат разположени на седем места в града. В бъдеще смарт карта ще дава допълнителни възможности като посещение в музеи, туристически забележителности, велосипед под наем, паркиране в "синя зона" и други. Освен това новата система ще предоставя възможност за купуване на карти за еднократно или многократно пътуване от вендинг машините, както и сегашния хартиен билет за пътуване от шофьора.

Цената на еднократното пътуване с електронна карта става 0,95 лв. За тази сума може да се извърши пътуване с един, два, дори три автобуса, но в рамките на 45 минути.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1656 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини