Фандъкова: Разширяваме линиите, в които ще има постоянен контрол

  • 07 април 2016 18:29

  • 2158
  • 4
Фандъкова: Разширяваме линиите, в които ще има постоянен контрол
©

София ще се бори за титлата "Зелена столица на Европа". Тя се дава от ЕК. Всички условия, на които трябва да отговаря града са свързани със зелени политики. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска в предаването "Още от деня" по БНТ.

Тя допълни, че ще трябва да намерим и акцент в кампанията си. „Всички очакваме градът ни да стане по-чист“.

„Затрудненията в движението на София са сериозни заради изграждането на третия лъч на метрото“, призна кметът на София. Тя допълни, че хората знаят какво облекчение ще е този вид транспорт. „Метрото на София се харесва от хората. С изграждането на третия лъч ще спестяваме 90 тона годишно въглеродни емисии“, изтъкна Фандъкова.

„Тази година няма да работим за обновяването в централната част на столицата, заради строителството на метрото, но ще наблегнем на цялостната реконструкция на булеварди и малки улички в периферията на града“, обяви Фандъкова.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска коментира и предстоящото увеличение на билетчето за градския транспорт. „Преференциалните цени на картите се субсидират от СОС, а това е платено от данъците ни. Талонът става 12 лв., а не 16 лв, както искаха от Градския транспорт“, оправда увеличението тя.

По отношение на въвеждането на новата тикет-система кметът каза: „Това е електронна система и позволява справедливо заплащане на пътуването на база време на пътуване и разстояние. Очаквам още другата седмица да се вземе решение за започване на процедурата за фирма-изпълнител и за изграждане на системата“.

„Продължаваме обновяването и модернизацията на градския транспорт. Предстои да бъдат закупени и електробуси. Работим по разширяване на линиите, в които да има постоянен контрол“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2158 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.06.09 | 17:53

4
"Най-зелената"

2016.06.09 | 17:53

3
София попадна в топ 10 на западащите градове заедно с Дамаск,Найроби и т.н. за втора поредна година (класацията е международна)
Затворко

2016.06.09 | 17:53

2
До кога ще търпим тая алчна кучка.

2016.04.09 | 16:03

1
и най "успешен кмет" успя да зароби столицата с 1,5 милиарда долара дългове за много кратък период 2009-2015 .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини