Дават по-скъпия билет на съд

  • 13 април 2016 15:42

  • 1690
  • 3
Дават по-скъпия билет на съд
©

От 9,30 часа утре пред сградата на Столична община БСП-София организира протест срещу увеличаването на цената на билетите.

Социалистите стартираха и подписка срещу исканото увеличение, в която вече се включиха стотици софиянци. Целта на подписката е гражданите ясно да покажат на управляващите от ГЕРБ, че не приемат неефективния начин, по който се управлява транспорта в София. Само преди два месеца съветниците от БСП алармираха, че транспортната система е недофинасирана, но доводите им не бяха отчетени при приемането на Бюджет 2016. А

сега се оказва, че има недостиг от 15 млн. лева и се търси най-лесното решение – финансово натоварване на столичани и гости на София, които ползват единичните билети и талоните за 10 пътувания в градския транспорт. Според общинските съветници от БСП исканото увеличение с 60% е необосновано, ненавременно и неаргументирано и обслужва политически цели. Ето защо на утрешното заседание на СОС групата на БСП ще гласува против.

„Ако утре, в зала бъде прието увеличението, ще се обърнем с апел към областния управител на София да упражни правомощията си и да спре това безумие. Ако и това не стане, ще инициираме масово внасяне на жалби в Административния съд. Ще използваме всички законови инструменти, за да се противопоставим на увеличението на цената на билетите", категоричен е председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов.

Последвайте канала на

Калина Христова
1690 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гошо

2016.05.07 | 11:57

3
Съд на цялата гърбава крадлива сган.

2016.05.07 | 11:57

2
Искат да крадът повече.
Възмутена

2016.05.07 | 11:56

1
Не ви е срам,господа общ.съветници.Вие нямате съвест.Какво е това увеличени с 60%.Къде го има това в една нормална държава.Правите си каквото искате.Поставихте този народ на ръба на изтощението.Но има видов ден.Ще дойде и вашето време рано или късно.

Добави коментар

Водещи новини